“Nős vagyok egy gyerekkel, Los Angelesben élek. Van sok egyedülálló barátom. Ők gyakran arról panaszkodnak nekem, hogy milyen nehéz partnert és szerelmet találni (én meg arról panaszkodom nekik, hogy milyen nehéz még szerelemben is együtt élni valakivel). Ezzel a bloggal próbálom elérni, hogy leszálljanak rólam. Nem tudják, hogy csinálom ezt. Ha megtudják, valószínűleg elég idegesek lesznek. Aztán nevetnek majd rajta. Aztán meg megkérnek, hogy mutassam meg nekik az érdeklődők a fotóit.”

A fenti szöveg a My Single Peeps nevű blog bevezetője. Az oldalt bizonyos Seth Menachem hozta létre és működteti, önkéntesen társkeresőt fenntartva baráti köre számára. A dolog azonban csak részéről önkéntes, ez a projektben a legfurább. Ha a bevezetőnek hinni lehet, Menachem nem kérdezi meg haverjait arról, hogy szeretnék-e, hogy fényképük egy terjedelmes jellemzéssel fent legyen a neten egy ilyen ad hoc társkereső blogban.

Persze lehet, hogy a My Single Peepsre felkerülő személyek kevésbé háborodnak fel azon, hogy így hirdetik őket, hiszen a leírások és a képek szerint mindannyian sikeres, fiatal, vonzó vállalkozók valami érdekes és kreatív munkával a szórakoztatóipar kellős közepén vagy legalábbis farvizén, Los Angelesben. A blog férfiaknak és nőknek is keres társat az USA minden részéről (bár a legtöbben kaliforniaiak). Ha megtetszik valaki, kell írni egy emailt Menachemnek, aki, ha úgy dönt, az üzenetet továbbítja az igazi címzettnek. Ön mit szólna, ha egy ismerőse önt is feltenné így az internetre saját társkeresőjére, fotóval?