A hagyományos felfogás szerint egy olyan bálba, amilyennek nagy jóindulattal az Oscar-gála is tekinthető, egy férfi egy nőt visz magával; természetesen szerelmét, barátnőjét, menyasszonyát vagy feleségét. A vasárnap este-hétfő hajnalban tartott díjkiosztón azonban több celeb is egy-egy szülőjével vagy egyéb családtagjával jelent meg.

Emlékezetes, hogy az 1999-es gálán Angelina Jolie hívta fel magára azzal a figyelmet, hogy testvérével jelent meg, még puszizkodtak is egy kicsit (lásd a videót a poszt alján). Idén a Félszemű című western 14 éves létére Oscar-jelölt mellékszereplőjét, Hailee Steinfeldet kísérte el a bátyja, ők azonban nem rosszalkodtak, tekintve, hogy a szülők is jelen voltak.

Szintén édesanyját vitte el a Sexyback című szám énekese, Justin Timberlake, illetve Russell Brand is, akinek felesége, Katy Perry aznap Bécsben koncertezett. Steven Spielberg ezzel szemben legfiatalabb kislányát vitte magával, a 14 éves Destry Allynt. A családilag gálalátogatók fotóit galériánkban is megtekintheti, kattintson a képre! Van egy anyuka, akinek fotója hiányzik összeállításunkból, Tom Hooper édesanyja. Azonban a legjobb rendező köszönőbeszédéből kiderül, hogy az ő szülei is ott voltak a gálán. Ha egyszer ön is elmehetne egy Oscar-kiosztóra, kit vinne magával?