Egy amerikai járványügyi-betegségmegelőzési kormányzati szerv most tette közzé legutóbbi kutatásának adatait. Az eredményekből az a megállapítás a legérdekesebb, hogy a fiatalok ma később kezdik meg a szexuális életet, mint 2002-ben. 9 évvel ezelőtt ugyanis elvégezték ugyanezt a felmérést, és ekkor a 15 és 24 év közöttieknek 22%-a mondta azt, hogy még szűz. Ugyanebben a korcsoportban most a férfiak 27%-a és a nők 29%-a mondta azt, hogy nem volt még szexuális kapcsolata.

A tanulmányt azért készítették el, hogy annak alapján határozzák meg az USA-ban a nemkívánt terhességek, illetve a HIV-vírus terjedése elkerülésére vonatkozó kormányprogramot. Míg a fiatalok szüzességi aránya meglehetősen magasnak tűnik (a bloggerek úgy vélik, talán azért, mert sokan hazudtak a válaszadáskor), ugyanakkor minden második nemi betegségben szenvedő amerikai szintén a 15 és 24 év közötti korcsoportba tartozik.

Ön hány éves korában vesztette el a szüzességét?

Nem hangzik túl szűziesnek az az adat sem, hogy az összes megkérdezett 68%-a mondta azt, hogy 17 évesen vagy korábban vesztette el a szüzességét. A huszadik életévét csak kb. húszból egy amerikai éri meg szűzen.

A tanulmányban arra is rákérdeztek, hogy volt-e már homoszexuális élménye a válaszadónak, és a nők majdnem 13%-a, a férfiaknak viszont csak 5%-a válaszolt igennel.