Legutoljára a Sex Pistols basszusgitárosának szerelmeslevelét közöltük itt a Randiblogban, most azonban egy olyan romantikus üzenettel folytatjuk a sorozatot, amelyet 200 évvel ezelőtt írt egy ismeretlen szerelmes szíve hölgyének Mercurolban, Franciaország délkeleti részén. Az üzenetet egy brit kárpitos találta meg véletlenül a napokban, akihez egy francia hagyatékból származó antik karosszéket vittek felújíttatni. A kárpitos, a képen látható Graham Simpson azt nyilatkozta, hogy az ülés és a karfa közé becsúszva találta meg a levelet, érme méretűre összehajtogatva.

Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan ki írta és kinek - sőt azt sem lehet tudni, hogy az író rejtette-e be a cetlit a székbe, vagy a szerelmeslevél eljutott a címzett hölgyhöz, és ő dugta el olyan jól, hogy 200 évig nem találta meg senki. Magát a francia nyelvű levelet és annak megközelítő magyar fordítását a hajtás után olvashatják.

"Drága kicsike szerelmem, ne aggodalmaskodj, komolyan azt hitted, hogy képes lennék ezeknek bármit is elmondani, ezeknek, akik a szerelemből semmit sem értenek meg?

Ha követelnék, hogy mondjak valamit, akkor sem árulnám el drága szerelmedet, amit mint hatalmas kincset rejtek szívembe.

Tegnap azért nem mondtam, hogy gyere el, mert nem volt rá lehetőségem, de gyere minden kedden fél hat körül, és péntekenként is; reménykedem/számítok rád holnap.

Miközben e levelet írom, néném kárálását hallgatom, mi mást… egész nap mérgez minket, ma és holnap.

Kedvesem, elborítalak csókokkal és érintésekkel… szükségem van rád a vágy eme percén. Szeretlek.”