A képen látható olasz pár 1940. márciusában házasodott össze a Rómától délkeletre fekvő Triventóban. Nem sokkal később Olaszország is aktívan belépett a második világháborúba, de a pár szerencsésen átvészelte ezeket az éveket, sőt, négy gyerekük is született. 1959-ben először a férj - Camillo D’Ovido - vándorolt ki Nagy-Britanniába, majd egy évvel később felesége, Maria is utánament a gyerekekkel, azóta is Angliában élnek. Mára hat unokával és nyolc dédunokával büszkélkedhetnek. Évente egyszer visszatérnek hazájukba, és az immár 91 éves D’Ovido még mindig saját termelésű borát issza.

D’Ovidóék olasz létükre természetesen a szigetországban is katolikusok maradtak, így amikor elérkezett a pár 70. házassági évfordulója, egyik lányuk, Julie levelet írt XVI. Benedeknek, pápai áldást kérve a szülők számára. Mindez még 2010-ben volt, mindenesetre a kért áldás kézhez vételéről a hír és a fotók csak most láttak napvilágot. A pápa az alább látható oklevéllel köszönti a házassági évfordulót ünneplő híveket.

Az olasz nyelvű szöveg megközelítő magyar fordítása: “Őszentsége XVI. Benedek pápa szívből küldi a kért Apostoli Áldást Camillo D’Ovidio és Maria Di Claudio részére, házasságuk 70. évfordulója alkalmából, és könyörög azért, hogy családjukra újból kiáradjon a kegyelem, tovább növelve bennük a hitet és a szeretetet”.