Az internetes társkeresés általában úgy néz ki, hogy az ember regisztrál egy társkeresőre, ott az adott lehetőségek szerint megcsinálja a profilját, aztán várja, hogy a sokezer hasonló lehetőség közül pont őt találja meg valaki. Egy férfi, akinek csak a keresztnevét lehet tudni (Chas) úgy döntött, hogy ő egy olyan site-on fog társat keresni, ahol a saját szája íze szerint készíthet bemutatkozást, viszont nincs rajta kívül senki más. Készített tehát egy jó humorú saját honlapot, ami csak róla tartalmaz adatokat meg roppant jól sikerült képeket.

Persze azt is garantálni kellett valahogy, hogy legyen forgalom ezen az egyszemélyes társkeresőn. Mi sem egyszerűbb ennél, ha van rá egy adag pénz: Chas tízezer dollárt, azaz kb. kétmillió forintot ajánlott fel annak, aki azt a nőt bemutatja neki, akit Chas végülis feleségül vesz. Ha például ön tud valakit, aki az oldalon található információk alapján jó felesége lehetne Chasnek, küldje el az illetőt San Franciscóba, és ha összejön a randi, azután pedig az esküvő, máris érkezik a kétmillió Amerikából.

Chas egyébként most áprilisban tölti majd be a 41-et, és tisztában van vele, hogy a feleségkeresésnek ez a módja azért “elég gáz”. Azt mondja, “sokat dolgozom, és sose volt szerencsém az online társkeresőkkel. Gondoltam, miért ne csinálhatnék egy olyan oldalt, ahol én vagyok az egyetlen férfi”. Chas a feleségtalálási díj összegét is megindokolja az oldal ismertetőjében: “ha így meg tudom találni életem párját, az csilliókat is megér. Csakhogy nincsenek csillióim. Tízezer dollárnak nagyjából az az üzenete, hogy komoly vagyok, de nem őrült.”