A Facebook manapság sokak számára az egyetlen kapcsolattartási módot jelenti a barátokkal. Egy új, Tokii nevű site nem az ismerősökkel való kapcsolattartáshoz ad virtuális teret, hanem mindenki férjével-feleségével, illetve barátjával-barátnőjével lehet “együtt” ezen a közösségi oldalon keresztül. A Tokii főoldalán található térkép szerint már magyar felhasználók is vannak.

Hogy pontosan mi is a Tokii, azt olyan kifejezések, illetve szlogenek próbálják megfogalmazni, mint “kapcsolatmenedzser” vagy “segítség elfoglalt pároknak ahhoz, hogy szerelmesek maradjanak”. Természetesen a dolognak nincs értelme, ha csak egyedül regisztrál valaki, hiszen a Tokiit úgy találták ki, hogy a fícsöröket párosával lehessen a legjobban kihasználni.

Az egyik szolgáltatás a hangulatmutató, amin bejelölhetjük, hogy éppen hogy érezzük magunkat. Azt szokták mondani, akik sok éve együtt élnek már, azok szavak nélkül is tudják, hogy a másik mire gondol. Akiknél ez mégse működne, vagy éppen túlságosan távol vannak egymástól az ilyesmihez, azok most a Tokii ikonjaira támaszkodhatnak.

Egy másik, nagy újdonságként tálalt szolgáltatás a szívességpiac. Itt mindkét fél beírhatja, hogy éppen mire vágyik, a házimunka elvégzésétől az erotikus masszázsig. A rendszerben kiválaszthatjuk, hogy kedvesünknek hogyan szeretnénk örömet szerezni, aki cserébe szintén teljesíti egy kívánságunkat. A megkötendő üzletek elvileg nagyjából pl. így néznek ki: ha ma este szexi fehérneműben kitakarítasz, akkor oda utazunk a hétvégén, ahova te szeretnél. Ha te elmész a lakógyűlésre, akkor én elmegyek a szülői értekezletre. Ha elviszed el a gyerekeket a hétvégi zsúrba, akkor nem hívom meg anyámékat a vasárnapi ebédre. Ha egész héten ülve pisilsz, leszőrtelenítem a lábam. (Reméljük, olvasóink folytatják majd a sort a kommentekben.)

A Tokii létében talán az a legérdekesebb, hogy ezek szerint vannak olyan párok, akiknek az internetre van szüksége ahhoz, hogy az ilyeneket megbeszéljék. Reméljük, a rendszer valóban segíteni fog rajtuk.