Az OKCupid nevű amerikai társkereső folyamatosan kérdésekkel zaklatja/szórakoztatja többmillió felhasználóját, majd a hatalmas mennyiségű adatból jó esetben vicces és izgalmas összeállításokat közölnek blogjukban. Legfrissebb posztjuk több váratlan összefüggésre mutat rá, ezek közül a legérdekesebb talán az a rész, amely a Twitter felhasználóival foglalkozik.

Az OKCupid júzerei ugyanis profiljukban megadhatják, hogy átlagosan hány hónapig tart egy szerelmi viszonyuk. Ettől függetlenül arra a kérdésre is választ lehet adni, hogy az adott felhasználó használja-e a Twittert napirendszerességgel. Az elemzők megnézték, hogy mi az átlagos kapcsolathossz az összes válaszoló körében, és hogy mi az átlagos kapcsolathossz azok körében, akik naponta twittereznek.

Az derült ki, hogy valamennyi korcsoportban a twitterezők mindig kb. egy, esetleg két hónappal rövidebb kapcsolatokról számolnak be, mint az átlag. Aki mindezt grafikonon ábrázolva szeretné látni, kattintson ide.

Ehhez hasonlóan azt is megvizsgálták, hogy hogy állnak az önkielégítéssel a mikrobloggerek. A kérdés konkrétan arra irányult, hogy ki szokott naponta maszturbálni, és mint kiderült, a twitterezők között az átlagnál valamivel többen vannak azok, akik naponta magukhoz nyúlnak. Hogy a twitternek miért van ilyen hatása felhasználóira, arra az elemzők meg sem próbálnak választ adni - önnek van ötlete?