Egy olyan nigériai férfit mutatott be az LA Times riportja, akire mi azt mondanánk, hogy esküvőfüggő, hiszen szinte heti rendszerességgel tart egy lakodalmat, és mindegyiken új nőt vesz feleségül. Ő azonban azt mondja, Isten szavát követi csak, aki azt mondta neki, vegyen el minél több nőt. A most 87 éves Bello Maasaba már túl volt a negyvenen a ’70-es években, amikor egy látomás megváltoztatta az életét.

A muszlim férfinak akkor még csak 2 felesége volt, legutóbbi esküvője viszont már 107. sorszámot viselte. A 107 arából jelenleg csak 86-tal él együtt, mert kilenc meghalt, tizenkettőtől pedig elvált, arra hivatkozva, hogy nem voltak engedelmesek. És ha már a számoknál tartunk: Maasaba 185 gyerek édesapja, közülük 133 van még életben, a hatalmas család egy négyszintes, 89 szobából álló házban él együtt, ahol hangosbemondó segítségével mindegyik emeleten lehet hallani az édesapa szavát. Nyilván nem ülhet le mindenkivel egyenként beszélgetni.

Ezt a hatalmas famíliát a családfő egyébként azzal tartja fenn, hogy gyógyít, természetesen hittel és kézrátétellel. Más gyógymódot a családtagoknak sem engedélyez; ha egyik felesége a háta mögött kórházba megy vagy kórházba viszi gyermekét, az az ő szemében engedetlenségnek számít, ennek pedig tudjuk, hogy mi a következménye. Ezzel együtt a környék női számára a jelek szerint mégis megéri hozzámenni Maasabához, hiszen még 108. feleségként is az átlagnál jobb életre számíthatnak.

A helyi hatóságok azonban nincsenek elragadtatva a poligámia-rekordertől, arra hivatkozva, hogy a Korán legfeljebb négy feleséget engedélyez. Arra kötelezték, hogy a meglévő 86-ból 82 feleségtől váljon el, és amikor ezt megtagadta, letartóztatták. Nejei tüntetést szerveztek börtöne előtt, a nők közül 11 terhes volt. Tárgyalásra került sor, ahol egyik feleség a másik után vallotta azt, hogy önszántából van Maasabával és nagyon boldog. Az 57. tanúvallomás után a bíró megelégelte a dolgot, és szabadon engedték a vádlottat.

A lavinát egyébként állítólag Gábriel arkangyal indította be a ’70-es években, ő volt ugyanis, aki először meglátogatta Maasabát. Ő ettől megbetegedett, napokig nem tudott se enni, se aludni, bármit adtak neki az orvosok, attól csak rosszabbul lett. Maasaba szerint az angyal akarata volt, hogy ő hittel gyógyító orvossá váljon, és arra is Gábriel utasította, hogy vegyen el minél több nőt feleségül. Később Maasaba már Isten hangját is hallotta, a mai napig azt mondja, Isten nyilatkoztatja ki neki, hogy legközelebb melyik nőt vegye feleségül.