Az USA-ban, azon belül Massachusetts államban egy szokatlan törvényjavaslattal állt elő egy képviselő. Ha a törvényt elfogadják, akkor a szétválni készülő szülőknek tilos lesz otthonukban randevúzni és szexelni egészen addig, amíg a válást hivatalosan ki nem mondják.

A beterjesztő képviselő szerint rendelkezés célja a gyermekek védelme: ha a házban van egy vagy több közös gyerek, akkor az őt vagy őket nevelő anyuka, illetve apuka ne hozzon oda új férjet, illetve feleséget legalább addig, amíg a válást véglegesen ki nem mondják. A törvényjavaslat céljával nyilván sokan egyetértenek, hiszen a szülők válását önmagában is nehéz feldolgoznia egy gyerek(ek)nek, hát még ha az édesapa vagy édesanya azonnal mással helyettesíti volt partnerét.

Ami miatt azonban természetesen meglehetősen aggályos lenne ez a törvénymódosítás, ha elfogadnák, az az, hogy merőben szokatlan az állampolgároknak arra nézve szabályokat előírni, hogy ki, hol, mikor és kivel szeretkezhet. Ráadásul valamilyen módon azt is meg kellene határozni konkrétabban, hogy mi az, ami már randevúnak számít és mi nem az, ami még nem. Ön szerint? A módosítási javaslat eredeti, hivatalos szövege itt olvasható.