Ma megint egy brit párt mutatunk be olvasóinknak, akikben az az érdekes, hogy a feleség szájából állítólag elhangzott az a mondat, hogy “ha lefogysz, elválok tőled!” Rögtön tisztázni kell, hogy nem hájfetisisztákról van szó, hanem egyszerűen csak egy túlsúlyos párról (Paul és Kerrie Kew összesen több mint 300 kilót nyomott), akik közül a férj egy szép napon elhatározta, hogy véget vet az áldatlan állapotnak, és gyomorszűkítő műtétnek veti alá magát.

A szintén túlsúlyos feleség erre kezdett el tiltakozni, de nem azt szerette volna, hogy férje kövér maradjon, hanem egyszerűen csak ő akart előbb lefogyni. Kew asszony azt mondja, attól rettegett, hogy ha férje fogy le előbb, házasságuk csúnya véget fog érni. Szerinte ugyanis egy nem túlsúlyos férfi mellé nem való kövér nő (pedig vannak, vagy legalábbis voltak ilyen párok is), mert ebben a helyzetben a férfi nem bírja ki a vékony nők csábítását, és megcsalja feleségét.

Az asszony azt mondta, nem szeretne attól rettegni, hogy frissen lesoványodott férje vékony csajok felé kezd kacsingatni, ezért kikötötte, hogy mindketten le fognak fogyni, de ő először. “Ez egy teljesen komoly fenyegetés volt” - mondja most az asszony. “Ha nem egyezik bele, ott és akkor azonnal elhagyom. Attól féltem, hogy ha ő vékony, de én nem, akkor elhagy egy soványabb nőért. Tudtam, hogy először nekem kell a tettek mezejére lépnem, aztán jöhet csak ő.”

Mindketten megcsináltatták tehát a gyomor-bypasst, de először az asszony, és a férj csak fél évvel később. Galériánkban mint mindig, most is láthatók fotók a fogyás előttről és utánról is.

Bár a gyomorgyűrű-feltételhez hasonló bypass-műtétnek van bizonyos kockázata, mindkét operáció sikerrel járt (az asszonyét 2009. nyarán, uráét a következő télen csinálták), és Kewék, akik korábban mindketten szakácsként dolgoztak, közösen fogyásnak indultak, az asszony vezetésével. A most 41 éves férj a beavatkozás előtt 165 kg-t nyomott, a szintén 41 éves feleség 140 kilós volt. Ketten összesen kb. 135 kilótól szabadultak meg, újabb példával igazolva, hogy kettesben könnyebb diétázni. Az asszony most 70 kiló körül mozog, férje egy mázsára fogyott le.

Azt mondják, az egyik legjobb új, egészséges életmódjukban, hogy gyerekeiknek már nem kell szégyenkezniük az iskolában. A kedves osztálytársak ugyanis állítólag annyit csúfolták a Kew-gyerekeket kövér szüleik miatt, hogy azok néha sírva mentek haza az iskolából. Ennek most már vége, mint ahogy a nagy közös kajálásoknak is.