Nem vehetik le a gyilkos férj által írt sírfeliratot

2011.06.03. 14:29
A botrányos sírkő - nagyobb fotóért kattintson a képre!
A botrányos sírkő - nagyobb fotóért kattintson a képre!

Ma egy brit házaspár, Malcolm és Claire Webster történetét tárjuk önök elé. A most 52 éves férj még 1994-ben vesztette el feleségét egy autóbaleset következtében. A fotón az asszony sírköve látható, amelyre a gyászoló férj azt vésette fel, hogy “szeretettel emlékezem drága feleségemre”. Claire Webster testvérei a mai napig emlékeznek arra a pillanatra, amikor a sírva gyászoló férj kezét fogták a temetésen.

Malcolm Webster néhány évvel később újra megházasodott, és második feleségét kis híján szintén tragédia érte, az újabb ara szintén egy autóbaleset következtében majdnem életét vesztette. Ezek után már nyomozás indult a kissé túlzottan peches férj után, és egy elhúzódó perben a héten végülis bizonyítást nyert, hogy Webster első felesége nem balesetben halt meg, hanem a karambolt a férj rendezte meg. Azért ölte meg az asszonyt ezzel a fondorlatos módszerrel, hogy felvehesse utána az életbiztosítás összegét. Itt megtekinthet egy videót az esetről.

A nő családját természetesen így 17 év elteltével is sokkolja a tudat, hogy Webster, aki a tárgyaláson elhangzottak szerint Oscar-díjra méltó alakítással adta a gyászoló férj szerepét, igazából hidegvérű gyilkos. Ennek megfelelően el is akarták tüntetni a nő sírjáról a gyilkosa által felvésett szöveget, megdöbbenve tapasztalták azonban, hogy azt a férj fizette, a férj tulajdonát képezi, ezért a temető nem engedi az elhunyt személy többi hozzátartozójának a sírkő megváltoztatását.

Ebben a temetőben van a sírkő
Ebben a temetőben van a sírkő

Webster bűnösségét már megállapították, de büntetését majd csak júliusban szabják ki. Ha hozzájárul a sírkő levételéhez, akkor a család új síremléket állíthat az asszonynak, ha azonban megmakacsolja magát, a nő rokonai tehetetlenek, és helyén marad a gyilkos által felvésetett “szeretettel emlékezem drága feleségemre” felirat.