Kíváncsiak lennénk, hogy ez az ötlet élőben is tényleg olyan jó-e, mint amilyennek a vonatkozó honlap alapján tűnik, de az új amerikai őrületet egyelőre itthon még nem lehet kipróbálni, az USA-ban is csak 7 nagyvárosban működik egyelőre. Grub With Us néven indult be Amerikában egy újfajta közösségi oldal, ami kicsit egy társkeresőre is emlékeztet, de közben a középpontban a gasztro-élmények állnak.

A szolgáltatás neve magyarra Kajálj velünk!-ként fordítható, és a lényege, hogy a regisztráltak közös vacsorákra jelentkezhetnek, ahova a többi felhasználó közül bárki szintén elmehet, így az ekként összeállt társasággal - valószínűleg javarészt vadidegenekkel - egy étteremben, jóféle étkek mellett lehet ismerkedni. Nem kifejezetten randizási célt szolgál a dolog, de ki tudja, mivé fajul egy-egy alkalmi ismeretség.

A Grub With Us-on regisztráció után az egyes estek árát előre ki kell fizetni, amikor az ember bejelentkezik a website által meghirdetett vacsorára, így a helyszínen már csak az italfogyasztás fizetendő. Cseles húzás a készítők részéről, hogy a részvétel ára annak függvényében nő, hogy hányan fizettek már be az adott vacsorára. Így az első jelentkező jókora kedvezményt kap annak fejében, hogy vállalja, hogy előre nem tudhatja, hogy kik lesznek a vacsorapartnerei. Az utána jelentkezők már látják az ő profilját az adott eseményre jelentkezettek között, viszont kicsit többet kell fizetniük.

Ha itthon is lenne ilyen, ön kipróbálná?

A honlap megad néhány szabályt, amit a kajáláson be illik tartani. A legtöbb tanács olyan, mintha randitippek közül kopizták volna be őket az oldalra (nem illik késni, vacsora közben telefonálni vagy politizálni), de van néhány egész különleges is. Az egyik, hogy tilos mást meghívni egy italra. Mindenki a saját piáját fizeti; aki nagyvonalú akar lenni, az az egész asztaltársaságnak fizethet egy kört, de pl. csak a legnagyobb mellű csajnak nem. Másrészt a vacsorák hossza valamiért limitálva van, a résztvevő éttermekkel a website úgy állapodott meg, hogy két óra után kiebrudalják a közösen étkezőket.