Állítólag a nők közel 60%-a tettet néha orgazmust - ezt az adatot egy tavalyi velvetes szavazás is megerősítette -, de még nem igazán végeztek tudományos igényű felmérést arra nézve, hogy a hölgyek miért tesznek így ilyen gyakran. Mi celebeket és pornósokat kérdeztünk a témáról a fent már említett szavazás alkalmával, most azonban a Live Science közzétett egy tudományos kutatást, ami némi bepillantást enged ebbe a témába.

Az amerikai Temple University egyik munkatársa, Erin Cooper 366 olyan, 18 és 32 év közötti életkorú nőt kérdezett ki, akik saját bevallásuk szerint szoktak orgazmust tettetni. A közvélekedés úgy tartja, a megjátszás oka a legtöbbször az, hogy a nő nem szeretné a férfit azzal a ténnyel szembesíteni, hogy nem elég jó az ágyban. Cooper azonban azt mondja, úgy találta, hogy a legtöbb nő nem azért színlel az ágyban, mert a férfit bármitől is meg szeretné kímélni, hanem az intimitástól való félelmében.

Természetesen nem kell rögtön a tegnapi androfóbiás nőre gondolni, egyszerűen csak egy olyan helyzetre, amikor a nő nem szeretné teljesen közel engedni magához a férfit, akivel ágyba bújt. Az intimitás ezen maximális foka a jelek szerint rengeteg nőnek gyakran gondot okoz, kínosan érzik magukat egy ilyen szituációban, és azért tettnek orgazmust, hogy az aktusnak minél előbb vége legyen.

Sok nőre jellemző lehet, hogy bár kapcsolatra vágynak, illetve kapcsolatban vannak, nem tudnak érzelmileg elég közel kerülni a másikhoz, és ilyenkor az intimitást inkább kínosnak érzik, és szeretnék minél gyorsabban letudni. Cooper szerint aki ilyen gondokkal küzd, annak tanácsos szakemberhez fordulnia ezzel a problémával - bár az valószínűtlennek tűnik, hogy a nők 60%-a valamilyen szinten rettegne az intimitástól.

Az orgazmust megjátszóknak van továbbá egy kis csoportja, akik teljesen más okból tettetnek. Ők saját szexuális élményük fokozása érdekében csinálnak úgy, mintha már a csúcson lennének, hogy ettől az aktus izgalmasabbá váljon, és partnerüket is nagyobb teljesítményre sarkallják.