Tegnap kapott nagyobb nyilvánosságot a brit bulvársajtónak köszönhetően egy 21 éves nő, Kirstie Mills története, aki cisztás fibrózisban szenved, és csak egy tüdőtranszlpantáció mentheti meg az életét. A hírek szerint tervezett esküvője előtt három nappal rosszul lett, újra kellett éleszteni, és így, kerekes székben ülve végül mégis részt vehetett a lakodalmon. Mills nem sokkal később blogjában közzétette, hogy igazából nem kellett újraéleszteni, sőt, betegsége nem is teszi lehetővé ezt a beavatkozást.

A tüdőtranszplantációra váró lány története persze még így is igazán figyelemre méltó. Mills életét csak a szervátültetés mentheti meg, és nagyjából fél éve van hátra, ha nem találnak neki időben egy donort. Ennek ellenére a lány és barátja, Stuart Tancock úgy döntöttek, hogy összeházasodnak, ám, ahogy az a hírekben is szerepelt a kitűzött dátum előtt három nappal Mills rosszul lett, fulladni kezdett, és ezért kórházba szállították. Itt újraélesztésre nem volt szükség, de Mills nagyon legyengült, és új gyógyszereket kapott.

Az orvosok végül beleegyeztek, hogy elmenjen saját esküvőjére, de két nővér kísérte, akik készen álltak arra, hogy közbelépjenek, ha a beteg állapota megint rosszabbodna. Nem ez történt. Annak ellenére, hogy Mills esküvője előtti utolsó éjszakát a kórházban töltötte, a lagzi szépen és boldogságban lezajlott, amint azt a galériánkban látható fotók is mutatják.

Mills blogján bevallja, azért próbál történetével minél több helyen szerepelni, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a szervadományozás fontosságára, azaz arra, hogy az emberek feliratkozzanak arra a listára, amelyen Nagy-Britanniában azok szerepelnek, akik úgy rendelkeznek, hogy ha baleset éri őket és meghalnak, szerveiket átültethetik olyan rászorulókba, mint pl. Mills. Azaz most már Mrs. Tancock.