Így kell anyánk 41 éves menyasszonyi ruháját aktualizálni

2011.07.02. 14:51

Mai galériánkban két brit esküvő fotói láthatók, az egyikre 1970-ben, a másikra idén június végén került sor. A kettő között az összekötő kapocs a menyasszonyi ruha: mindkét lagzin ugyanabban a ruhában mondta ki az igent az ara. Persze azért ennél kicsit több is összeköti a két eseményt, hiszen a 2011-es lakodalom menyasszonya az 1970-ben esküdött pár lánya. Egyszerűbben fogalmazva: a 37 éves Nicola Goodwin saját anyjának esküvői ruhájában ment férjhez.

Bár Goodwin egy használtruha-üzletet működtet, az ötlet nem sajátja volt, hanem az édesanyának jutott eszébe, hogy lehozza a padlásról saját 1970-es esküvői ruháját, hogy lánya próbálja fel. “Azt akartam, hogy az esküvőm annyira környezetbarát legyen, amennyire csak lehetséges” - nyilatkozta Goodwin, és ebbe a tervbe igen jól illett a menyasszonyi ruha újrafelhasználása.

Képösszeállításunk fotóit végignézve szembetűnő, hogy a 41 éves ruhát azért nem egy az egyben vette át a lány az anyjától. A derékrészt beszűkítették, az uszályt és a ruha ujjait eltávolították, viszont a jobb vállhoz rózsák kerültek, így a fazon merőben más lett, holott ugyanarról a ruháról van szó. Az átalakítás nagyjából 30 órát vett igénybe, és azt Goodwin természetesen maga végezte el, saját kezűleg. Az esküvő most június végén volt, de a pár a nászútra még nem indult el, mert a menyasszony előtte elugrik Finnországba egy kicsit triatlonozni, míg férje, a 36 éves Ben Moss megvárja, hogy az általa termesztett almákat le lehessen szüretelni.