Gyakran vannak jó kis állatos sztorik ebben a blogban. Volt olyan, aki a kutyájával házasodott össze, másnak egy delfin élete szerelme, egyszer egy szurikátának kerestünk társat, máskor meg egy krokodil okozott féltékenységi perpatvart. Ezek után önmagában egy indiai majomesküvő nem lenne különösebben nagy szám, de a részletekért érdemes tovább olvasni.

A galéria fotóin Ramesh Saini és háziállata látható. A 35 éves indiai férfi nemrég örökbe fogadott egy majmot, amikor az állat még csak 10 napos volt. Rajunak nevezte el és gyermekeként nevelte-gondozta, amint azt a fotók bizonyítják, idővel még a cigire is rászoktatta. A teljes értékű felnőtt majommá válás útján Raju számára a következő állomás az esküvő volt, így Saini keresett is neki egy majommenyasszonyt. Amikor az ara meglett (Chinki a neve egyébként), az örömapa világraszóló lagzit szervezett, amelyben volt szent tűz, pap, smink és egy menet élén, lovon érkező vőlegény. Raju azonban végül nem ülhetett fel a paripára, hogy azzal járuljon jövendőbelije elé, a hatalmas lakodalom híre ugyanis az indiai hatóságokig is eljutott.

Mivel az országban tilos majmot tartani és idomítani (házasítani meg főleg), a hivatalos személyek közbeléptek és razziát tartottak Saininél. Nyilván filmbe illő jelenetek játszódhattak le, amikor a majommenyasszonyt és -vőlegényt gyorsan rejtekhelyre kellett menekíteni az esküvő megkezdése előtt, ahol titokban adták őket össze, csinnadratta nélkül. Bár a fotóink még boldognak mutatják Rajut és gazdáját, a történet tragikus véget ért, ugyanis Rajut végül az állam elszakította Sainitől és gondozásba vette. A menyasszonyt, Chinkit pedig egy fához kötözve találták meg, homlokán a hindu asszonyok hagyományos pöttyével.