A Cheap-Chic-Weddings.com honlap idén is meghirdette az immár 7. mennyasszonyi ruha-versenyt WC-papír kategóriában. Papíron kívül csak ragasztót és cérnát lehetett használni, csakúgy, mint tavaly.

Ha ilyen ruhát választunk a nagy napra, az alapanyag mindenképp olcsó lesz és egyszeri viselet után még felhasználhatjuk valami másra is, mondjuk a tábortűz begyújtásához. Az eredményhirdetéskor fontos figyelmeztetésként minden éveben elhangzik, hogy kutyák nem mehetnek a ruhák közelébe, és ez érthető is, mert a ruhaköltemények nem az örökkévalóságnak készültek.

2011-ben a körülbelül 1000 beküldött pályamű közül Susan Brennan nyerte a versenyt és a fődíjként meghirdetett 1000 dollárt (kb. 190 ezer Ft), mert az értékelés szerint a kreációjához az egyedi fűző mellett tollakat és virágokat is kivagdosott a díszítésként, természetesen WC-papírból. Brennan 4 tekercset használt fel az előírt alapanyagból.

A második helyezet Laura Lee egy-rétegű WC-papírt használt, valószínűleg ennek köszönheti a légies fodrokat a ruháján. A harmadik helyezett Cynthia Richards amellett, hogy láthatóan nem kevés időt töltött a ruhája elkészítésével, még kifejezetten művészi fotót is küldött be a versenyre, amelyen a Georgia-i tanyasi háttér és a kopott kanapé éles ellentétben áll gyönyörű ruhájával és hatvanas évek stílusában készült frizurájával. Habos-babos ruhájához 20 tekercs budipapírt használt fel, és a ragasztásban nyolc éves kislánya segített neki.

A versenyben szereplő hölgyek idén is eszméletlen kreativitásról és kitartásról tettek tanúbizonyságot.