A Times híradása szerint érdekes adatokkal szolgált a női élvezetekről egy több mint 2000 fős mintán végzett amerikai felmérés. Az első meglepetés az, hogy a számítógépes játékok világa nagyjából egyformán vonzza mindkét nemet. Nem igaz, hogy csak a férfiak szeretnek a képernyő előtt játszani, hiszen az urak 50%-a mondta azt, hogy szokott ilyen tevékenységet végezni, míg a nők körében ugyanezt a választ 49% adta meg (szerintünk a számítógéppel játszás alatt legtöbb nő a Farmville-t értette).

A felmérés egyébként általában arra koncentrált, hogy ki mivel tölti a napjait, és az egyes elfoglaltságokhoz azt is meg kellett adni, hogy azt a válaszoló élvezi-e. Az igazi meglepetésekkel a kérdőívnek ez a része szolgált, ugyanis a számítógépen gyakran játszó nőknek 84%-a azt mondta, hogy általában “élvezi” a játékot. Nyilván 16% csak megszokásból vagy unalmában játszik, vagy mert ez az egyetlen olyan kikapcsolódás, amit nem vesz észre a főnök.

Ön általában élvezni szokta a szexet?

Ehhez hasonlóan a nők 75%-a “élvezi” általában a fürdést, 71%-a vásárlást, és érdekes módon a szex csak negyedikként jön a sorban. A rendszeres szexuális életet élő nőknek csak 70%-a mondta azt, hogy élvezni szokta az aktust, azaz a hölgyek csaknem harmada nem szokta élvezni az intim együttléteket. A Farmville és az egyéb számítógépes játékok tehát 14%-kal nagyobb hatásfokkal szereznek örömet egy nőnek, mint a szex. Persze azért van a szexnél is kevésbé élvezhető tevékenység: az edzés. A nők mindössze 62%-a mondta azt, hogy szeret sportolni.