Indiában szigorú társadalmi szabályok vonatkoznak a házasságkötésre. A részleteket például itt találja meg összefoglalva, a lényeg azonban annyi, hogy eltérő kasztokba tartozók között tilos a házasság. Bár a hatóságok próbálnak küzdeni az atrocitások ellen, főként az ország északi részén gyakori, hogy szerelmespárokat üldöznek, vagy akár meg is ölnek, ha szembemennek a kasztrendszer megváltoztathatatlan szabályaival.

Persze sokan vannak Indiában, akik szerint mégsem megváltoztathatatlanok ezek az előírások, és hisznek abban, hogy a szerelemnek semmi sem szabhat gátat. Kb. kétezer önkéntes segítségével létrehozták tehát a Love Commando, azaz Szerelemkommandó nevű szervezetet, amelyet egy segélyvonalon keresztül hívhatnak bajba került párok.

A csoporthoz állítólag további tízezren kívánnak csatlakozni, hiszen szolgáltatásaikra igen nagy szükség van. Ha egy férfi egy más kasztba tartozó nőbe lesz szerelmes, illetve vesz feleségül Indiában, a pár jó eséllyel üldöztetést fog szenvedni, hiszen a kapcsolatot a társadalom nem nézi jó szemmel pusztán amiatt, hogy a két fél eltérő származású. Az ilyen párok részére a Szerelemkommandó egy menedékházat is üzemeltet, ennek működéséről láthatók fotók galériánkban.