Szeretjük az olyan sztorikat, amelyekben volt házastársak tesznek keresztbe egymásnak bizarr és/vagy elkeseredett eszközökkel. Most a Chicago Tribune szállított egy ilyen történetet egy 1995-ben elvált házaspárról, akiknek gyerekei két évvel ezelőtt beperelték az anyát azért, mert “rossz szülő” volt, és a perben az apa képviselte őket, amiből elég egyértelműen az következik, hogy az egész az ő ötlete lehetett.

Steven Miner 23 éves, húga, Kathryn 20. Ők 50.000 dollárt (több mint 9 millió Ft-ot) követeltek anyjuktól egy perben, kártérítésként az ő keze alatt elszenvedett gyötrelmekért. Az idősebb Steven Miner, azaz a gyerekek apja által képviselt fiatalok konkrét példákkal is szolgáltak arról, mennyire volt “rossz anya” az exfeleség, Kimberly Garrity.

A nő által okozott állítólagos sérelmek egy része még a házasság idejére datálódik, de a javuk a válás utánra tehető. Az exférj vezetése alatt a gyerekek a következő hányattatásaikat vezették elő a bíróságon: a fiú azt sérelmezte, hogy hét éves korában az anya kötelezte, hogy kösse be a biztonsági övet az autóban, egyszer később meg ronda szülinapi lapot küldött neki, amiben ráadásul nem volt se pénz, se csekk.

A most 20 éves lány gyerekkora sem volt fenékig tejfel: a gonosz anya egyszer nem vitte el egy autóbemutató-showra, máskor azzal keserítette meg lánya életét, hogy azon alkudozott, hogy a lány mennyit költhet ruhára, megint máskor pedig képes volt éjfélkor rátelefonálni a gyermekre, hogy hazaért-e egy buliból. Még szerencse, hogy ebben a nehéz időszakban a gyerekek az ügyvéd exférj másfél millió dolláros rezidenciájában laktak.

A rossz anyaságért beperelt exfeleség ügyvédje kerek perec rámutatott a bíróságon, hogy az egész per nyilván nem más, mint a férj kicsinyes bosszúja, amire Miner azt válaszolta, hogy épp ellenkezőleg, ő kifejezetten próbálta lebeszélni a gyerekeket arról, hogy bepereljék anyjukat. Az nem derül ki, hogy ha tényleg ennyire ellenezte a pert, akkor miért vállalta el a gyerekek képviseletét.

Az viszont kiderült, hogy a bíróság a feleség pártját fogta, hiszen a múlt héten másodfokon utasították el a gyerekek keresetét. A hatóság szerint az anya viselkedésében nem volt semmi “extrém vagy felháborító”, és a bíró azt is mondta, hogy igen veszélyes precedenst teremtene az, ha a gyerekeknek kártérítést ítélnének meg annak alapján, hogy a bíróság értékeli, hogy egy apa vagy anya jó szülő volt-e.