Egy szívmelengető brit szerelmi történetünk van mára: két tizenéves 1947-ben egymásba szeretett, de a lányt eltiltotta apja a randizástól. Mindenféle félreértések miatt a kapcsolatból akkor se lett semmi, amikor már felnőttek a fiatalok, mindketten mással házasodtak össze. Azonban most, 63 év elteltével egy kissé morbid fordulat révén végül mégis egymáséi lettek a szerelmesek, már 80 évesek, de végre összeházasodnak.

Filmbe illő jelenetekben dúskált Bill Labram és Peggy Fryer fiatalkora. Éppen véget ért a második világháború, amikor a kamaszkorba lépve megismerkedtek egymással és a szerelemmel. Southamptonban laktak mindketten, egymástól nem messze, eljárkáltak kettesben sétálni, kutyát sétáltatni, szerelem szövődött köztük. Azonban amikor Peggy édesapja meghallotta, hogy 17 éves lánya randizgat, azonnal eltiltotta a fiútól, mivel akkoriban ez az életkor túl fiatalnak számított.

A lány hallgatott édesapjára annak ellenére, hogy már dolgozott. Az apa megígértette Peggyvel, hogy munka után minden este egyenesen hazamegy, és nem találkozik Billel, a lány pedig szót fogadott. Peggy közölni akarta szerelmével, hogy miért nem láthatják egymást még egy ideig, amíg felnőttkorba nem lépnek, ezért megpróbálta Billt felhívni a munkahelyén.

Kérte, hogy kapcsolják Bill Labramet, kapcsolták is, de sajnos az azonos nevű édesapa volt a vonal túlsó végén, aki ugyanott dolgozott. A lány nem tudta, hogy nem szerelméhez kapcsolták, az apának meg fogalma nem volt arról, ki ez a Peggy Fryer. Az immár 80 éves néni úgy emlékszik vissza erre a telefonhívásra, hogy mindketten csak várták, hogy a másik szólaljon meg először, de egyikük sem beszélt. Ezt Peggy visszautasításnak vette, ezért egy sor kínos hallgatás után letette a kagylót, és többet nem kereste Billt.

A fiú azonban mit sem tudott erről a hívásról, ezért arról sem lehetett fogalma, hogy hova tűnhetett a lány egyik pillanatról a másikra - ő pedig ezt értelmezte visszautasításként. Néhányszor ugyan még elment Peggyék házához, és várakozott a lány ablaka alatt, de a véletlen úgy hozta, hogy nem találkoztak össze egyik alkalommal sem. Bill hamarosan bevonult, és el kellett költöznie, itt megismerkedett mással, visszaköltözött, és 1952-ben elvett egy másik nőt feleségül.

Eközben Peggy is megismerkedett valaki mással, és ő is hozzáment az illetőhöz, szintén 1952-ben. Egy másik filmbe illő jelenetet így mesél most Peggy az újságíróknak: “egy barátom mesélte, hogy Bill megnősül, én meg elmentem az esküvőre - valószínűleg nem kellett volna, de leültem a templom végében és végignéztem az egészet. Annyi éven keresztül egyszer se láttuk egymást. Közel laktunk egymáshoz, de valahogy sose találkoztunk.

Mindkét házasságból két gyerek született, de Peggy kapcsolata nem alakult jól, 1973-ban elvált a férjétől, és azóta nem is volt új kapcsolata, de Billel sem találkoztak. A sors úgy hozta azonban, hogy Bill felesége 2006-ban elhunyt, és a halálhírt a család megjelentette egy helyi újságban. Peggy barátai, úgy látszik, tudták Peggyről, hogy ő még mindig nem felejtette el első szerelmét, így amikor egyikük meglátta az újságban a halálhírt, kivágta azt a cikket, és Bill és Peggy egy közös fotójával együtt elküldte Peggynek.

Ez a bizonyos ismerős meglehetősen morbid módot választott ahhoz, hogy barátnőjével közölje, hogy egykori szerelme újra szingli, de végtére is ez volt az üzenet tartalma. A címzett ráadásul kapott is az alkalmon, kikereste Billt a telefonkönyvből és felhívta.

A most 80 éves szerelmesek azt mondják, innentől kezdve minden ment, mint a karikacsapás: megbeszéltek egy találkozót, Bill felkereste Peggyt, és kapcsolatukat ott folytatták, ahol 63 évvel azelőtt abbahagyták. Mindketten boldogok, és elhatározták, hogy idős koruk ellenére most végre összeházasodnak - fotóik a galériában láthatók, frissek is, régiek is. Kattintson valamelyik képre, ha még nem tette volna meg!