Nem elégítette ki nejét, kártérítést kell fizetnie

2011.09.06. 18:01

Egy francia válóper befejeződése után az exfeleség újra bíróság elé állt, kártérítést követelve azért, hogy férje nem szexelt vele eleget a házasság 21 éve alatt. Ön nyilván máris nevet ezen a bizarr kereseten, de amint a Telegraph híradásából kiderül, a dolognak a fele se tréfa, a bíróság az asszonynak adott igazat és megítéltek neki tízezer eurót, ami kb. 2,7 milló forint.

tk3s 147635

Az 51 éves exférj - teljes nevét nem lehet tudni, csak Jean-Louis B-ként emlegetik - arra hivatkozott volt felesége követeléseivel szemben, hogy “fáradt volt és egészségügyi problémái voltak”, ezért nem tudott teljesíteni az ágyban. A nőt ez nem hatotta meg, ő már a válást is arra alapozva kérte, hogy nem volt elég szex. Az újabb perben ítélkező bíróság sem fogadta el ezt a védekezést, és kimondta, hogy “a szexuális viszonynak a házasságnak részét kell képeznie”. A kártérítés jogalapja a francia polgári törvénykönyv azon rendelkezése volt, amely szerint a házasfelek “életközösség” létrehozatalára vállalnak kötelezettséget.

Ön bevállalna egy szexmentes évet 130 000 Ft-ért?

 • 1413
  Nem, semmi pénzért
 • 800
  Bevállalnék, de többért
 • 508
  Ingyen is bírom szex nélkül :-(
 • 158
  Igen, 130 000 Ft-ért vállalnám
 • 40
  Kevesebbért is vállalnám

Az Aix-en-Provence-i legfelsőbb bíróság bírója így indokolta az ítéletet, amely szerint a tízezer eurót a férjnek meg kell fizetnie a feleség számára: “a férj és feleség között a szexuális kapcsolat fejezi ki az egymás iránti gyengéd vonzalmat, és ebben az esetben ez hiányzott. A házasság megkötésével a két fél arra vállal kötelezettséget, hogy mindenben megosztják egymással életüket, és ez egyértelműen azzal jár, hogy szexuális viszonyt létesítenek egymással.” 21 évi szexmentességért tehát kb. 2,7 millió Ft kártérítés jár - egy évnyi szexmegvonás ellenértéke ezek szerint kb. 130 000 Ft. Ön vállalná ennyi pénzért, hogy egy egész évig nem szexel? Na ugye - innen nézve már nem tűnik is olyan nagy túlzásnak a bírói ítélet.