A StumbleUpon egy személyre szabott keresőszolgáltatás, ami a felhasználó érdeklődési köre alapján mutat olyan weboldalakat, amik a korábbiak figyelembe vételével a rendszer szerint feltehetőleg tetszeni fognak a júzernek. Egy 23 éves amerikai fogorvosasszisztens hölgy, bizonyos Marquita Arguello egy nap meglepődve látta, hogy a StumbleUpon a hírek és jópofaságok helyett (között) saját barátjának fotóját ajánlja neki.

Ahogy lefelé görgette a képeket, amelyeken a srác, Tyrel Hartman feliratozott táblákat tart maga elé, a fotókból egy rövid szöveg, majd egy kérdés állt össze. “A legjobb barátomnak… Akit szeretek, mert csodálatos, okos és gyönyörű. Ezért ma meg szeretnélek kérdezni: leszel a feleségem?” Hartman ekkor már ott térdelt Arguello mellett egy gyűrűvel a kezében. Az egész közben persze titokban be volt kapcsolva a webkamera, mert az ilyen videók csak akkor igazán jók, ha van film a lány reakciójáról.

A jópofa meglepetés mikéntje bonyolultnak tűnik, de ahhoz képest nem is volt olyan nehéz megszervezni. Hogyan tudott Hartman belenyúlni barátnőjének StumbleUpon fiókjába? Mi magyarok nyilván hekkerkedni kezdenénk, de ő írt egy levelet a StumbleUponnak, hogy van ez a terve és nem segítenének-e. A cégnél meg humoruknál voltak, úgyhogy segítettek, így a lánykérős fotók az előre megbeszélt pillanatban érkeztek a célszemély számítógépére.