A hűség-monogámia téma egyik érdekes kérdése, hogy lehet-e valaki egyszerre két személybe szerelmes, érezhetjük-e ugyanazt a vonzalmat két különböző személy iránt egyszerre. A többség azt mondja, hogy nem, de közben a valóság lehet, hogy nem is olyan egyértelmű. A Sun meglepő adatokat idéz egy brit kutatásról, ami szerint a szigetország nőinek 25%-a mondta azt, hogy két férfiba szerelmes egyszerre. Érdekes módon a férfiaknál ez az arány jóval alacsonyabb, az urak 15%-a nyilatkozott úgy, hogy egyszerre két nőt szeret. A felmérést kétezer résztevővel végezték el.

A témát azonban némileg más megvilágításba helyezi, hogy az adatokat egy olyan nő történetének illusztrálására használták fel, aki saját bevallása szerint boldog házasságban él, de úgy érzi, továbbra is szereti egyik exét, akit azóta is élete nagy szerelmének tart, hogy az illető megcsalta, majd elhagyta. Ez a nő például azok közé számítja magát, akik egyszerre két férfit szeretnek, mert bár boldogan él férjével, közben néha leül, és hosszú leveleket ír az exének, amiket aztán kidob a kukába. Azt mondja, most már akkor se menne vissza első szerelméhez, ha lehetne, mert sose tudna megbízni benne.

Lehet valaki egyszerre két nőbe/férfiba szerelmes?

Erre pedig azt lehet mondani, hogy aki ilyen helyzetben van, nem két férfiba szerelmes egyszerre, hiszen a nő szenvedélyes szerelemmel nyilván továbbra is csak az exét szereti. A második férfihoz teljesen másmilyen szálak fűzik - természetesen ez is szeretet, csak annak egy másik fajtája, nem az a mindent elsöprő, lila ködös szerelem, hanem egy megfontoltabb szeretet, amelyiktől egy házasság hosszú távon egyébként valószínűleg jobban tud működni. Ön szerint ezt azért lehet úgy venni, hogy a hölgy egyszerre két férfiba szerelmes? Várjuk szavazatát, de véleményét, sőt, tapasztalatait is - ha önnel előfordult már, hogy úgymond két tűz közé került, kérjük, írja meg a Randiblognak emailben!