Filmbe, vagy inkább teleregénybe illő az alábbi brazíliai történet, hiszen egy olyan lavsztori került fel ma a netre fényképes bizonyítékkal, amelyben egy bérgyilkos szerelmes lesz a kiszemelt áldozatba. Mivel Amerika déli felén járunk, mindenkinek nagyon hosszú neve van, a bérgyilkost például úgy hívják, hogy Carlos Roberto de Jesus. Őt egy megcsalt feleség, Maria Nilza Simoes kereste fel egy nap azzal a megbízással, hogy ölje meg férje szeretőjét, bizonyos Iranildes Agiar Araujót. De Jesus el is tette a megbízással járó, kb. 110 ezer forintnak megfelelő összeget, fogott egy machetét, aztán elindult felkutatni és megölni ezt a bizonyos szeretőt, aki tönkretette egy másik nő házasságát.

Amikor megtalálta Araujót, a fáma szerint első látásra szerelmes lett belé, és nem bírta megölni, hanem bevallotta neki, hogy mire készült. A nagy egymásra találás nyilván könnyes volt, de aztán remek tervet eszeltek ki arra, hogyan tarthatják meg a pénzt és nyugtathatják meg a gyilkos hajlamú feleséget. Leszaladtak a közértbe, és vettek két üveg ketchupot, aztán de Jesus elszaggatta szerelme ruháját, jól beketchupozta a felsőtestét, hogy véresnek tűnjön, bekötötte a nő száját, lefektette a földre, a machetét pedig gondosan odaillesztette a hónaljába. Aztán az egészről készített egy fotót, amit a jelek szerint a brazil rendőrség fel is tett az internetre.

A kép azért készült, hogy de Jesus elküldhesse felbérlőjének, aki így egy ideig abban a hiszemben is volt, hogy a gyilkosságra valóban sor került (annak ellenére, hogy még a rossz minőségű képen is elég világosan látszik, hogy a kés nek okozott sebet a földön fekvő nőn). Azonban nem sokáig tartott az illúzió, mindössze három nap múlva ugyanis a véletlen úgy hozta, hogy a feleség összefutott az utcán az állítólagos bérgyilkossal, aki éppen azzal a célszeméllyel csókolózott, akinek három napja halottnak kellett volna lennie. Az esettel végül a feleség állt bíróság elé, arra hivatkozva, hogy de Jesus ellopott tőle ezer dollárt. Amikor a bérgyilkost beidézték az őrsre, az viszont előadta a teljes sztorit, ahogy az ebben a posztban olvasható.