Hatalmas sikert aratott az a Grindr nevű okostelefon-alkalmazás, amit az Index tech rovata műholdas melegradarként aposztrofált. A Grindr olyan, mint egy társkereső, csak az benne a különbség, hogy az okostelefonos helymeghatározás segítségével azonnal látni lehet, hogy a potenciális partnerek közül éppen ki van a közelben. Így az ember könnyen megkeresheti azokat, akiktől csak egy-két háztömbnyire tartózkodik, esetleg ugyanazon a szórakozóhelyen múlatja az időt. A csetelős megismerkedés és az igazi találkozás között adott esetben pár percnél többnek nem kell eltelnie.

A Grindr már majdnem három éve létezik, meglepő, hogy a heteró verzióval ilyen sokáig pepcseltek. De a lényeg, hogy most végre megszületett, és a keresztségben a Blendr nevet kapta (az előbbi nevet darálónak, az utóbbit turmixgépnek fordíthatjuk). A Grindr alapítója, Joel Simkhai azt nyilatkozta a Guardiannek, hogy a Blendr kevésbé lesz szexcentrikus, mint melegeknek szóló elődje, hiszen azt a bizonyos darálót a felhasználók jellemzően nem akkor vetik be, amikor lelkizni vagy romantikázni akarnak, hanem akkor, amikor dugni.

Ön kipróbálná a Blendr társkeresőt?

A Blendr ezzel szemben nagyobb teret enged a felhasználók többi érdeklődési körének - mármint a szexen kívül a többinek. Azáltal könnyíti meg állítólag az ismerkedést, hogy segít úgymond megtörni a jeget. Ha tudjuk a másikról, hogy mi érdekli, ráadásul éppen helyben is vagyunk, rögtön fogunk tudni miről beszélgetni az illetővel. A Blendr segítségével az utolsó pillanatban is le lehet szervezni egy spontán randit az ebédszünetre, vagy könnyebb lesz múzeumnézéshez, táncos estéhez, koncertlátogatáshoz, kutyasétáltatáshoz partnert találni. Ha már ott van az ember, a Blendr segítségével megnézheti, hogy ki van még ott egyedül rajta kívül. Ön kipróbálná?