Az Atkins diétáért felelős cég brit tudósokat indított hadba a fogyókúra népszerűsítéséért, de ezúttal a kutatók nem a módszer csiszolgatásán fáradoztak, hanem 1290 olyan nőt interjúvoltak meg, akik éppen testsúlyuk letornázásán fáradoztak. A téma a diéta és a szerelmi kapcsolat viszonya volt, és a válaszokból az derült ki, hogy rengeteg olyan nő van, akinek a fogyás fontosabb, mint a szerelem.

A felmérésbe bekerült nők közül például minden tizedik azt mondta, nagyobb bűntudata lenne a diéta szabályainak megszegése miatt, mint egy félrelépés miatt. Azaz a fogyózók 10%-a inkább a kúrához hűséges, mint szerelméhez. A válaszolók negyede úgy általánosságban szinte még tovább ment, minden negyedik azt mondta, hogy számára fontosabb a diéta, mint a kapcsolata, és a kilók elleni küzdelembe több energiát fektet, mint partnere boldoggá tételébe. A válaszolók 37,5%-a azt mondta, gyakrabban gondol kajára, mint szerelmére, és 54% azt vallotta be, hogy gyakrabban jár az esze az evésen, mint a szexen.

Ha muszáj választani, ön szerint melyik fontosabb?

A kérdést némileg árnyalhatja, hogy a partnert valamennyire nyilván az is boldoggá teszi, ha a barátnő-feleség kicsit lefogy, de még így is meglepő az adat, hogy a fogyózó nők negyedének saját kinézete fontosabb, mint kapcsolata harmóniája. Persze azt is lehet mondani, hogy egy szép, egészséges test a boldog kapcsolat előfeltétele - hogy ez így van-e, majd a szavazógép segítségével eldől. A nők nagy része egyébként be is vallja, hogy azért diétázik, mert jobb testet szeretne, míg hétből egy azért látott neki a fogyókúrának, mert már unta a folyamatos beszólásokat. Milyen vidám dolog ez is. A becslések szerint egyébként Nagy-Britannia női lakosságának háromnegyede életében legalább egyszer fogyókúrázik.