Ez a sztori egy egyedülálló anyáról szól, akinek már baromira nem kellett még egy gyerek, meg egy melegpárról, akik viszont szerettek volna egyet. Mindketten azt mondták, csak jót akartak egymásnak, meg főleg a babának, de a hatóságok verziójában teljesen máshogy cseng a történet. A Palm Beach Post riportjából az derül ki, hogy Bridget Wismer, egy 33 éves, gyerekkereskedelemmel vádolt anyuka úgy gondolja, ő egész végig helyesen cselekedett.

Volt már két gyereke, állandó partnere viszont nem, mégis teherbe esett, immár harmadszor. Először abortuszra gondolt, de végül mégse vetette el a babát, merthogy ő egy jó ember. A kicsi megszületett, és Wismernek akkora szerencséje volt, hogy egy önzetlen jóbarát, John Gavaghan a segítségére sietett.

Az 54 éves férfi és partnere, akivel már hosszú ideje együtt él, nemhogy anyagilag támogatta Wismert, azt is felajánlották, hogy vigyáznak addig az újszülöttre, amíg az anya a másik két gyereket elviszi Disney Worldbe. Az utazást szintén Gavaghanék adták ajándékba, hiszen a nehéz helyzetben élő családnak honnan is lehetett volna pénze ilyesmire. Ebben a verzióban mindenki önzetlen, mindenki jól jár és mindenki boldog, csak sajnos a dolog a jelek szerint nem igazán így történt.

A sztoriról valószínűleg nem is értesültek volna a hatóságok, ha Wismer nagyanyját nem bosszantotta volna fel, hogy unokája pont egy melegpárral van ilyen bizalmas üzleti viszonyban. Az idős asszony jelentette fel saját unokáját, mondván, eladta a gyerekét, hogy a pénzből Disney Worldbe mehessen. Wismer persze ragaszkodik ahhoz, hogy nagyanyja csak félreértette a dolgokat, és akaratán kívül félrevezette a hatóságokat, de sajnos vitathatatlan, hogy az események alábbi verziója sokkal életszerűbb.

A nagymama feljelentése szerint Wismer nem akarta már a harmadik gyereket, viszont pénzszűkében volt, ezért eladta a babát egy melegpárnak. Az ügyletet állítólag a Facebookon is megtárgyalták, és a felek 15 ezer dolláros árban állapodtak meg, ez kb. 3,3 millió forint. A szülés előtt megtartották az Amerikában szokásos baby shower bulit, ahol a barátok ajándékokkal halmozzák el az anyukát.

Ebből az alkalomból Gavaghanék egy üdvözlőlappal is kedveskedtek a kismamának, amelybe a következő szöveget írták: “Bridget, teljes szívünkből köszönjük, hogy én és Antonio egy babát kapunk tőled. Szeretünk és tisztelünk téged, és teljes szívünkből hálásak vagyunk neked. Teljessé tetted az életünket.” Ebből elég egyértelműen az következik, hogy Wismer verziójával szemben már a szülés előtt megvolt a megállapodás arról, hogy a babát majd Gavaghan és partnere kapja.

A kisbaba egyébként a hatóságok szerint kábítószerfüggőként született, mivel az anya a terhesség alatt drogokat használt, de Wismer csak azt ismeri el, hogy dohányzott és koffeint fogyasztott a kilenc hónap alatt. A szülésnél Gavaghan is jelen volt, és kérte, hogy az anyakönyvi kivonaton őt tüntessék fel apaként, holott nyilvánvaló okoknál fogva közte és az anya között szexuális kapcsolat nem volt. Állítólag azért, hogy apaként őt vegyék nyilvántartásba, külön fizetett egy további összeget Wismernek.

Miközben Wismer függőségének híre napvilágra került, Gavaghanről az derült ki, hogy büntetett előéletű, többek között lopásért zajlott ellene eljárás. Mindkettőjüket letartóztatták és eltiltották az újszülöttel való bármiféle kapcsolattól. A baba a letartóztatáskor Gavaghanéknél volt, azóta nevelőszülőkhöz került.