A mai történet két főszereplője a brit Airey-házaspár - Debbie és Paul, 44 és 46 évesek -, akik nemrég tartották második lagzijukat, az első ugyanis kis híján tragédiába torkollott. A vőlegény az ünnepség kellős közepén rosszul lett, a menyasszony hazavitte, lefektette, de a férfi elvesztette eszméletét. A nő kihívta a mentőket, és a telefonon kapott instrukciók szerint elkezdte újraéleszteni a férjét, ezzel megmentve az életét. A telefonhívást itt meg is lehet hallgatni, alább további fotókat mutatunk a párról, és erről a rendkívüli történetről is többet olvashat.

Debbie és Paul még 1986-ban találkozott először egymással, huszonévesen. Hét hónapig jártak, de végül a kapcsolat nem bizonyult tartósnak, szakítottak, és 22 évig nem is hallottak többet egymásról. Debbie 2008-ban bukkant rá egykori szerelmére a Facebookon, és felvette vele a kapcsolatot, amikor látta, hogy korábban súlyos balesetet szenvedett, aminek következtében egy időre kerekes székbe kényszerült, és haláláig gyógyszereket kell szednie. Meg szerette volna tudni, hogy van egykori szerelme.

Debbie és Paul rögtön megtalálta a hangot, hamarosan csetelés helyett már telefonon beszélgettek, aztán találkoztak is, és 2009. karácsonyán a férfi megkérte a nő kezét. Mindkettejüknek több gyermeke van korábbi kapcsolatokból, ők is áldásukat adták a házasságra. Debbie és Paul esküvőjét egy évvel később tartották, tavaly decemberben. Hatalmas pechükre azonban ételmérgezést szenvedtek négy nappal a szertartás előtt. Míg a menyasszony viszonylag könnyen átvészelte a betegséget, a vőlegény olyan rosszul lett, hogy azt fontolgatták, hogy elhalasztják az esküvőt, de végülis az orvosok elengedték a még négy nap után is gyengélkedő férfit saját esküvőjére. Nem kellett volna.

Debbie és Paul kimondta az oltár előtt az igent, de a férfi borzasztóan sápadt volt, és pár órával később a lakodalomban már beszédét sem volt képes elmondani. Helyette újdonsült felesége olvasta fel a férj mondandóját, aztán, látva, ura milyen rosszul van, rögtön távoztak is a lagziból. Otthon - Lancashire-ben laknak egyébként - a férfi azonnal lefeküdt, de állapota tovább romlott, majd egyszer csak elvesztette az eszméletét. Ajkai belilultak, és amikor a feleség nem tudta felébreszteni, azonnal hívta a mentőket. Ekkor került sor arra a telefonhívásra, amit később nyilvánosságra is hoztak, és ahol a menyasszony az operátor utasításai alapján éleszti újra szívmasszázzsal eszméletlen férjét. Debbie azt meséli erről, hogy bár hangja alapján viszonylag nyugodtnak tűnik, sokkos állapotban volt, minden összefolyt előtte. Aztán hirtelen azt látta, hogy férje a szívmasszázs hatására kinyitja a szemét, és kezd magához térni. Ekkor érkezett meg a mentő.

Debbie és Paul később megtudta, hogy a férfit nem sok választotta el a haláltól, és ha a feleség nem lép közbe, a mentők már későn érkeztek volna. Debbie kis híján esküvője napján özvegyült meg. Utólag az is kiderült, hogy a rosszullétet a Paul által balesete óta szedett gyógyszerek okozták, az ételmérgezéssel járó vízveszteség miatt ugyanis mellékhatások léptek fel.