Az első randi után a hagyományos felállás szerint a nőnek az (volt) a dolga, hogy várja, hogy a férfi újra megkeresse, és elhívja egy második találkozóra, ezzel kifejezve, hogy remekül érezte magát az elsőn, és továbbra is vágyik az adott hölgy társaságára. Annak idején a férfinak három nap állt rendelkezésére ezt a vágyát kifejezni, a britek és az amerikaiak szerint legalábbis. Ha három nap eltelt az első randevú után, és a férfi nem hallatott magáról, az azt jelentette, hogy ebből nem lesz kapcsolat. A match.com társkereső által végzett kutatás azt az eredményt hozta ki, hogy ez a három napos várakozási idő mára a felére csökkent.

A felmérést elemző szakértő szerint egy férfi a mobiltelefonok korában már nem engedheti meg magának, hogy az első randevú után 36 óránál tovább váratja potenciális barátnőjét. Ellenkező esetben a férfit a nő „rátartinak fogja gondolni, vagy ami még rosszabb, azt gondolja majd, hogy nincs pénze feltölteni a telefonját”. A felmérés egyértelmű üzenete az, hogy ha jól éreztük magunkat az első randin, minél hamarabb SMS-ezzük meg partnerünknek, ha folytatásra vágyunk.

Ki hívja a másikat az első randi után?

És ez már nem is kizárólag csak a férfiakra vonatkozik. A nőknek ugyanis már csak 22%-a gondolja azt, hogy mindenképpen a férfinak kell visszahívnia a nőt az első találka után, a többiek minden további nélkül képesek maguktól is a kezükbe venni a telefont. Sőt, a férfiak 5%-a egyenesen úgy gondolja, hogy jobb, ha a nő telefonál először. Ezzel együtt azért még mindig a férfiak a kitartóbbak: ha az első hívásra nem jön össze az újabb randi leszervezése, az urak 31%-a többször is próbálkozik még, míg a hölgyek 28%-a azt mondja, hogy ha ők hívják vissza a férfit, és nem kapnak elsőre igenlő választ, azonnal megszakítják a kapcsolatot az illetővel.