A női nem - és a női harisnya - egyik nagy fanatikusától szabadította meg a világot egy amerikai bíróság, amikor 9 hónap börtönre ítélt egy telefonbetyárt. A 43 éves Rip Alan Schwartz otthonából, Shiremanstownból olyan számokat hívogatott, ahol remélhette, hogy nő fogja felvenni a telefont. Hotelekbe, bankokba, éttermekbe, hivatalokba telefonált Amerika-szerte az utóbbi öt évben, és az áldozatok elmondása szerint először kedvesen és udvariasan az időjárásról kezdett el csevegni, majd hirtelen a harisnyára terelte a szót.

Természetesen nem mindegyik hölgy várta meg, amíg idáig fajulnak a dolgok a ráérő telefonálóval. Sőt, Schwartz azt mondta az őt letartóztató rendőröknek, száz nőből kb. kettővel tudott csak rendesen beszélgetni, a többiről leperegtek próbálkozásai. A PennLive.com korábbi híradásaiból sajnos nem derül ki, hogy pontosan hogyan zajlottak ezek a beszélgetések, nekünk meg ehhez túl szegényes a fantáziánk. Nő : “Halló, jó napot, miben segíthetek?” Schwartz: “Jó napot, szép időnk van ma.” Nő: “Volt már szebb, lesz még rosszabb.” Schwartz: “Hány denes harisnyát szoktál hordani?”

Schwartz annyira szorgalmasan telefonálgatott, hogy 2010-ben egy 53 napos időszak alatt a hatóságok szerint 6 575 hívást bonyolított le, volt olyan nap, hogy 432 számot tárcsázott. Tisztában volt vele, hogy hívásai felzaklatják a nőket, de Schwartz ezt nyilván nem nagyon bánta, és minél tovább hagyták beszélni, annál durvábbakat mondott. A férfit a hívások által megtalált nők jelentették fel és azonosították be, Schwartz ugyanis néhányuknak beszélt magáról, megjelenéséről és korábbi munkahelyéről, ráadásul telefonszámát is be tudták azonosítani. A rendőröknek mindent bevallott, a bíróság most 9 hónap szabadságvesztésre ítélte zaklatásért.

Az eset ékesen bizonyítja, hogy nemcsak nők lehetnek mániákus telefonálók, sőt, az ügyben nyilatkozó pszichológus azt mondja, Schwartznál két fétis találkozott: a telefonálás és a harisnya egyaránt felizgatta. Az ilyen telefonos zaklatók egyébként a szakértő szerint attól, hogy a másikat kihozták a sodrából, úgy érzik, hatalmuk van a vonal másik végén feszengő személy felett, ezt élvezik az egészben. Schwartz azt nyilatkozta, "szégyelli" magát.