A flashmob-lánykérés vagy esküvő már egyáltalán nem számít újdonságnak, ezért amikor a 26 éves Lucy Roberts a múlt hét kedden a vonaton hazafelé zötyögött a munkából Londonból kifelé tartva, egyáltalán nem lepődött meg, hogy egyszer csak mindenki dalra fakad a vagonban. „Tök jó, biztos egy flashmob” - gondolta ő akkor magában, legalábbis ezt nyilatkozta később. Aztán amikor egyszer csak előtte termett a szerelme, féltérdre ereszkedett, és előhúzott egy gyűrűt, akkor leesett a tantusz, hogy ezt a flashmobot konkrétan az ő kedvéért szervezték.

Természetesen barátja, a 35 éves Adam King kérte fel az Adam Street Choir nevű énekkart, hogy a megbeszélt járaton dalolja el a Lovely Day című számot Bill Witherstől. A kórus rengeteget gyakorolt előtte, még a szerelvény mását is felépítették a próbákhoz, hogy a koreográfiát pontosan be tudják tanulni.

Mit szól hozzá?

A megbeszélt nap reggelén azonban Roberts úgy döntött, hogy aznap inkább autóval megy dolgozni, ezért Kingnek titokban gyorsan ki kellett húznia vezetékeket a kocsi akkumulátorából, hogy az autózás meghiúsuljon. A terv így össze is jött, a résztvevők annak rendje és módja szerint le is videózták az eseményt, a klip négy nap alatt félmilliós nézőközönséget szerzett a youtube-on. Fent megnézheti ön is.