Egy kissé szokatlan felépítésű családot mutat be a Telegraph ma megjelent cikke: egy amerikai özvegy fogorvos új neje az első feleség testvére, azaz a gyerekek mostohaanyja saját nagynénjük. Ráadásul a rákban elhunyt első feleség halálos ágyán maga kérte húgától, hogy menjen hozzá a férjhez, és nevelje tovább a tizenéves gyerekeket, akik közül a középső Down-szindrómás.

Jackie és Colleen Leary egy amerikai testvérpár voltak, akik 1964-ben és 1965-ben születtek, kevesebb mint egy év különbséggel. Gyakran azt hitték róluk, hogy ikrek, és bár nem voltak azok, mindig nagyon jóban voltak. Ez akkor sem változott meg, amikor Colleen bemutatta nővérét munkaadójának, Dr. Richard Devita fogorvosnak, és az idősebb lány meg a gazdag doktor között szerelem szövődött. Jackie 1994-ben hozzáment a férfihoz, akit húga mutatott be neki.

Colleen ezzel azonban nem került ki a képből, továbbra is szinte mindig nővére családjával volt. Amikor megszülettek a Devita-gyerekek, Colleen segített őket felnevelni. A második gyerek Down-szindrómája miatt a nagynéni segítsége nyilván el is kelt, aki maga sosem randizott más férfiakkal, mindig nővére családjával töltötte szabadidejét.

2005-ben azonban a háromgyerekes anya agyában találtak egy narancs nagyságú daganatot. Colleen ekkor feladta saját lakását és állását is, hogy odaköltözzön nővéréékhez, miközben az asszony hosszas kezeléseken esett át. A betegség elhúzódott, és amikor biztos lett, hogy Jackie nem fog felépülni a rákból, ágyához hívta húgát, és átadta neki jegygyűrűjét, kérve őt, hogy bármi történjék is, ne hagyja magára a férjet és a gyerekeket. Colleen a gyűrűt nem volt hajlandó elfogadni, de megígérte, hogy a gyerekeknek továbbra is segít majd gondját viselni. Jackie 2008-ban elhunyt.

A nyilatkozatok szerint Devitát eleinte idegesítette sógornője állandó jelenléte, de a feleség betegsége végülis összekovácsolta őket. Bár Colleen először nemet mondott nővére kérésére, később meggondolta magát, és testvére temetése után nem sokkal a húg sógornőből feleséggé vált. A gyerekek közül ekkor már a legkisebb is elérte a tíz éves kort, és azt mondták, áldásukat adják arra, hogy nagynénjük hozzámenjen édesapjukhoz, így Colleen és Richard a temetés után három hónappal meg is tartották esküvőjüket. A család fotóját itt lehet megtekinteni.

A férj most 55 éves, második felesége 46, a gyerekek 12 és 16 év között vannak, és azt mondják, az őket ért tragédia ellenére boldogok. Colleen úgy véli, „Isten terve” volt, hogy ő olyan sokáig nem talált magának férjet, hiszen csak így tudott nővére családján segíteni a betegség közben és után.