Már a neve is nyerő annak a nagyobb egyházhoz nem tartozó New York-i keresztény közösségnek, amelyről a New York Post nemrégiben megjelent cikke tudósít. A Winners Church (azaz a Győztesek Egyháza) lelkésze úgy gondolja, a házasság tüzét a férjek és feleségek kötelesek életben tartani, ezért az istentiszteleteken a hívek egymás előtt smárolnak jó kis r’n’b slágerekre. Még csókolózóverseny is van, a győztes pár ötven dolcsit nyer, amit egy romantikus estére kell költeniük.

A közösség 75 tagot számlál, Maurice Johnson lelkész az istentiszteleteket egy átalakított tornateremben celebrálja. „Az érintés erejével gyújtsátok be a szenvedélyt a házasságotokban” - prédikálja a híveknek, hozzátéve, hogy a házasfelektől az a minimum, hogy vizuálisan stimulálják egymást. „Bibliai kötelességünk, hogy jól nézzünk ki és tessünk házastársunknak” - teszi hozzá.

Szimpatikus önnek a smároló gyülekezet?

A 39 éves Johnsonnak sajnos még nincs kivel smaciznia, mivel egyelőre nem házas, de úgy tűnik, már van valakije, akivel az esküvőt 2012-re tervezik (saját gyülekezetére értelemszerűen nem tekinti érvényesnek a Katolikus Egyház előírását a papi cölibátusra vonatkozóan). Az istentiszteleteken rendezett csókolózási versenyben a házaspároknak öt percig kell folyamatosan smárolni a gyülekezet és Isten színe előtt. Amelyik pár a legnagyobb tapsot kapja a többiektől, az nyeri az ötven dolláros díjat. A lelkész arra bíztatja híveit, hogy ne szégyelljék a nyilvánosság előtt kimutatni érzelmeiket. Azt mondja, úgyis annyi smároló párt láthatunk az utcán járva-kelve, legalább legyen közte néhány házaspár is.