Egy amerikai férfi meglepve kapott hírt arról 3 hónappal a szakítás után, hogy barátnője teherbe esett. Az ikrek megszülettek, és egy apasági vizsgálat megállapította, hogy tényleg az illető, Joe Pressil az édesapjuk. A most 36 éves houstoni férfinak gyerektartást kell fizetnie, ezért beperelte a klinikát, ahol exe mesterséges megtermékenyítésen esett át. Pressil állítása szerint ugyanis az eljárásra az ő beleegyezése nélkül került sor, a barátnő által használt óvszerekből lopott sperma felhasználásával.

Az akaratán kívül apává vált férfit a Click 2 Houston interjúvolta meg, és azt mondta, nem sokáig jártak a később anyává lett nővel, de amíg igen, mindig gyanús is volt, hogy az asszony egy különleges óvszer használatát követelte meg a férfitól, majd a szeretkezések után mindig kiszaladt a hálószobából, a használt kotonnal a kezében. „Nem tudtam elhinni, hogy a klinika ezt megteheti a beleegyezésem, vagy akár a jelenlétem nélkül” - mondta Pressil, aki a kapcsolat hónapja alatt végig gyanútlan volt.

A híradás szerint a férfi ugyanis nem szeretne családot, ráadásul vallási meggyőződése alapján elítéli a mesterséges megtermékenyítést, már csak ezért sem ment volna soha el egy ilyen nőgyógyászati klinikára. A Pressil által beperelt intézmény azzal védekezik, hogy rengetegszer fordul elő, hogy a férfiak nem akarnak bemenni a klinikára egy ilyen eljáráshoz, így nem volt semmi gyanús a nő eljárásában.

Sőt, a most induló perben be fogják mutatni a Pressil által aláírt beleegyezési nyilatkozatot, sőt, azt mondják, az apától vérmintát is kaptak a megtermékenyítés előtt. Bár a nyilatkozat a védekezés állításának megfelelően tényleg lehet hamisított, azt egyelőre nem lehet tudni, a vérminta hogyan kerülhetett a klinikához, az meg még gyanúsabb, hogy az eljárás költségeit a férfi egészségügyi biztosítójának számlázták ki, és a nő az apa bankkártyájával fizetett. Pressil erre azt mondja, hogy valóban hozzájárult, hogy élettársa kedvezményezett legyen, de úgy tudta, hogy a hölgy egy fibrózis miatt meddő, és ennek kezelése érdekében kell a klinikára járnia.

Ön szerint ki a felelős?

Pressil azért nem volt barátnőjét perelte be, mert vele szemben már elvesztett egy gyerektartásra irányuló pert. Az asszony szerint a férfi ezt az újabb eljárást pont azért indította - ezúttal a klinika ellen -, mert nem szeretné a havi 800 dollárt, azaz kb. 185 000 forintot fizetni gyermekei anyjának. Pressil azonban azt mondja, ehelyett azt szeretné elérni, hogy a körmére nézzenek azoknak a klinikáknak, ahol különösebb ellenőrzés nélkül gyártják a gyerekeket a betévedőknek, nehogy más férfi spermájával is úgy visszaéljenek, mint az övével.