Ma két excentrikus brit mátkát mutatunk képösszeállításunkban, mindketten joggal indulhatnának az év legfurább menyasszonya címért. Az elsőt Heidi Withersnek hívják, aki idén júniusban úgy lett híres Nagy-Britanniában, hogy vírus módjára elterjedt egy kioktató hangú levél, amit leendő anyósától kapott. A kedves mama azzal a felütéssel kezdte emailjét, hogy „sajnos a fiam szerelmes lett beléd”, és az üzenetet Withers döbbenten továbbküldte haverjainak, akiktől hamarosan az újságokig is eljutott a jól szituált család szokásait számon kérő levél. Még a Daily Mail is a pokolból jött anyós névvel emlegette cikkében az anyukát, ami után nem csoda, hogy Withers attól tartott, hogy a levél ellenére idén novemberben megtartott esküvőjét is médiafigyelem kíséri majd.

A véletlenül híressé vált ara úgy akadályozta meg, hogy normális paparazzó-fotókat lehessen készíteni róla lakodalmán, hogy a hagyományos menyasszonyi fátylat átalakította egy esernyőről lógó függönnyé - ezzel garantálva, hogy esküvője tényleg bekerüljön a hírekbe. A menyasszonyok a templomból kifelé jövet már nem szokták arcukat eltakarni a fátylukkal, Withers viszont ekkor is leernyőfüggönyözve vonult a násznép közepén. Érdemes megnézni valamennyi fotót a galériában, nem mindennapi látvány.

Amint azt a hétfői videó-összeállításunk is mutatja, egy normális esküvőn általában két-három kislányt kérnek meg a rokonságból, hogy legyenek koszorúslányok. A mai poszt másik menyasszonya azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ő nem csak két-három kislányt kért meg, hanem gyakorlatilag valamennyi női rokonát és közeli ismerősét, korhatár nélkül. A koszorúslányok és koszorúsasszonyok csapata így kerek harminc főt számlált.

Melyik menyasszony furább?

A 64 éves asszony, akit Joyce McDevittnek hívnak, azt mondta, nem akart senkit megsérteni, úgyhogy inkább mindenkit felkért a családból és a szűkebb baráti körből koszorúslánynak. Akik elvállalták, azoknak maguknak kellett finanszírozni-beszerezni a ruhát (úgy is néznek ki), a csokrot viszont a házasulandók adták. Attól viszont nem kellett tartani, hogy így több főt számlált volna a koszorúslányok serege, mint a násznép, a lakodalmi fogadásra ugyanis 200 személyt hívtak meg, és az azutáni esti buli erejéig további 100 vendég csatlakozott az ünneplőkhöz.