Egy szomorú történetünk van mára is, megintcsak a britektől. Kamaszkorban az ember egyébként is labilis tud lenni, ha szerelmes, akkor meg pláne. Egy 16 éves, modellnek készülő lány a Sun híradása szerint azért lett öngyilkos Walesben, mert barátja SMS-ben lemondta az aznap esti randit. Moziba mentek volna.

A lányt Gabrielle Josephnek hívták, még tanult, de mellette néhány üzletben is dolgozott. Mindenki társaságszerető, vidám lánynak ismerte, ezért is lepődtek meg, hogy annyira feldúlt lett azon a délutánon, amikor barátja randilemondó SMS-ét megkapta. Mint később kiderült, Gabrielle Joseph ezután egy három oldalas búcsúlevelet írt, és ezt feltette a Facebookra. A későbbi vizsgálat szerint ebből nyilvánvaló volt öngyilkos szándéka, de az üzenetet a nyilvánossággal nem osztottál meg.

A Gabby becenévre hallgató lány délután 5-kor küldött üzenetet barátnőjének azzal, hogy megöli magát, de a cselekményre csak pár órával később, este fél tízkor került sor. A lány kiment a pályaudvarra, és egy arra közlekedő szerelvény alá vetette magát. Az állomást a következő napokban elárasztották a gyászolók virágcsokrai. Az esetre egyébként még a nyáron került sor, az úgy azért most került be a sajtóba, mert a napokban volt az öngyilkossággal kapcsolatos vizsgálat nyilvános meghallgatása, ahol az esküdtek elfogadták, hogy valóban öngyilkosság történt.