Az American Journal of Public Health nevű folyóirat elgondolkodtató kutatási eredményeket tett közzé a Columbia University tudósainak tollából. Egy évig figyeltek 1211 meleg férfit Massachusettsben, miután az államban bevezették a melegházasságot. Az találták, hogy a melegek egészsége sokat javult ez alatt az idő alatt, ami persze elsősorban a melegeknek jó, de az sem elhanyagolható, hogy ez az egészségügyi kiadások 14%-os csökkenését eredményezte.

„Az eredmények arra utalnak, hogy a házasságkötési jogegyenlőség széleskörű közegészségügyi előnyökkel jár, mert csökken a meleg és biszexuális férfiaknál a stresszel kapcsolatos betegségek gyakorisága” - mondta Dr. Mark L. Hatzenbuehler a kutatásról. Azt figyelték meg, hogy a melegházasság bevezetése utáni 12 hónapban a meleg és biszexuális férfiak jelentősen kevesebbet jártak orvoshoz: 13%-kal csökkent az orvoslátogatások száma és 14%-kal csökkentek az ezzel kapcsolatos egészségügyi kiadások.

A melegházasságok bevezetése a kutatók szerint azzal járt, hogy az érintettek élete stresszmentesebb lett. A kevesebb stressz jótékony egészségügyi hatásai egy év alatt meg is mutatkoztak, kevesebb volt a magas vérnyomás, a depresszió és az alkalmazkodási zavar az érintettek körében. Érdekes módon a melegházasság bevezetése nemcsak azoknál a melegeknél eredményezett egészségjavulást, akik kihasználva az új lehetőséget, összeházasodtak partnerükkel, hanem azoknál is, akik nem is élnek állandó kapcsolatban.

A kutatástól teljesen függetlenül, de azzal egyszerre egy másik érdekesség is felkerült az internetre a témában. Két brooklyni férfi július 24-én kötött egymással házasságot, erre december 8-i keltezéssel, Barack Obama aláírásával gratulációt kaptak a Fehér Házból a következő szöveggel, tele olyan fordulatokkal, amik magyarul még közelítő fordításban is borzasztó hülyén hangzanak, de angolul teljesen természetesek, ha hivatalos levélről van szó. Ha tud angolul, kattintson ide és nézze meg az eredeti levelet, ha nem, sajnos be kell érnie az alábbiakkal:

„Gratulációmat küldöm ebből a különleges alkalomból. Michelle-lel együtt remélem, hogy a szeretet, nevetés és boldogság áldása száll önökre. Ez a frigy egész életen át tartó közösségük kezdetét jelenti, amiben megosztják egymással az élet örömeit. Minden jót kívánok most, hogy megkezdik ezt a közös utazást, és remélem, hogy az összetartozás érzése minden évvel egyre erősebb lesz.”