Egy 60 éves skót férfi, Hugh Forsythe egy elejtett megjegyzésből tudta meg, hogy egykori szerelme már nincs férjnél. A románc még 1970-ben volt, és mindössze négy hónapig tartott, ráadásul azzal ért véget, hogy a hölgy kiadta Forsythe útját, de az úr mégis lenyomozta azt a bizonyos Maureen Wallace-t. A Facebookon meg is találta, és karácsonyra már házasok voltak. Fotók a képre kattintva tűnnek fel róluk, a részletek alább olvashatók.

Még 1970 nyarán volt, hogy Hugh Forsythe megismerte Maureen Wallace-t. Egy szombat esti táncmulatságban találkoztak, és Forsythe-nak nagyon megtetszett a nála két évvel idősebb fiatal nő. Ráhajtott, randizni kezdtek. „Négy hónapig voltunk együtt”, mondja most Wallace, „aztán szakítottam vele. Szerettem, de ezt sose mondtam meg neki. Lefújtam az egészet, mert neki úgyis hajóznia kellett.”

Forsythe valóban a Hebridákra közlekedő gőzösökön dolgozott, és a szakítás után nem is érintkeztek többet, nem is egy városban éltek, de állítólag gyakran gondoltak egymásra. Mindketten megházasodtak, Forsythe-nak három gyermeke született, felesége azonban 2009-ben meghalt.

Két évvel azután, hogy megözvegyült, Forsythe egy társaságban elkapott egy megjegyzést Maureen Wallace-ról. Valaki éppen azt magyarázta, hogy már nem is így hívják az asszonyt, mert egy Stewart nevű férfihoz ment hozzá, és a nevet azután is megtartotta, hogy elváltak.

Forsythe-nak így már volt végre miből kiindulnia, és azt mondja, az információ birtokában felment a Facebookra, és barátnak jelölte az összes Maureen Stewartot, mivel a fényképek alapján nem derült ki, hogy a sok közül melyik lehet az ő egykori kedvese, ha egyáltalán fenn van a Facebookon. Ilyen azonban a szerelmesek szerencséje: az egykori Maureen Wallace tényleg ott volt a közösségi oldalon, és hamarosan válaszolt is Forsythe-nak.

Már rögtön az első üzenetből egyértelmű volt, hogy ő is ugyanúgy emlékszik mindenre, így hamarosan találkoztak, és elmentek azokra a helyekre randizgatni, ahol utoljára 1970-ben voltak kettesben.

Minderre a múlt nyáron került sor, és a jelek szerint a szerelem lángja olyan gyorsan fellobbant újra, hogy a 2011-es karácsonyt már mint férj és feleség töltötték együtt.

Bár az asszonynak saját gyereke soha nem volt, most mégis kiveheti a részét a gyereknevelés örömeiből is, ugyanis az idősödő pár besegít nevelni Forsythe 11 éves és 7 hónapos unokáit.