Szép dolog a szerelem, a testi szerelem meg még szebb - kivéve akkor, ha nem nekünk van benne részünk, hanem szomszédainknak, mi meg csak a falon keresztül hallgathatjuk a döngetést és sikongatást. Ezt a roppant kellemetlen helyzetet többen többféleképpen próbálják, illetve próbálták már átvészelni, és úgy érzetük, eljött az idő, hogy összefoglaljuk, az embernek milyen választási lehetőségei vannak, ha a nagyhangú szomszéd lakónál tizenkettőt mutat a biológiai óra.

1. Hívjuk ki a rendőröket - Nem éppen a legkifinomultabb módszer, de éppen a napokban cselekedett így egy tizenöt éves floridai lány, akit ráadásul az zavart, hogy saját anyja szexelt túl hangosan. A módszer egyik nagy hátránya, hogy ha a rendőrök nem elég gyorsak, akkor az aktus magától véget ér, mielőtt kiérnének, így ez a húzás jó eséllyel csak a jövőre nézve ígér megoldást.

2. Tegyünk ki üzenetet a lépcsőházba - Szintén nem egy azonnali megoldást nyújtó módszer az üzenethagyás, sőt, ha az ember ehhez folyamodik, akkor az éppen folyó pásztorórát mindenképpen kénytelen lesz végighallgatni. Előnye viszont, hogy nem kell személyesen konfrontálódni a sikoltva-dübögve szexelőkkel, és hogy az üzenet megfogalmazásakor szabadjára engedhetjük legmodorosabb fordulatainkat, legidegesítőbb kvázi-poénjainkat és legbugyutábban elhelyezett idézőjeleinket, aláhúzásainkat és helyesírási hibáinkat, a felkiáltójel-halmozás örömeiről nem is beszélve. Így tett például az alábbi tacepaó felháborodott szerzője.

3. Kopogjunk át - Az egyik azonnali megoldás az átkopogás lehet. Ha elég hangosan és kitartóan visszadörömbölünk a falon, akkor valószínűleg meglesz a dolognak a foganatja, igaz, ezek után kicsit kínos lesz összefutni az illetővel a lépcsőházban. Persze ugyanez érvényes az előző két pontra is.

4. Csöngessünk be - Aki nem riad vissza a személyes konfrontációtól, az átmegy a szomszéd lakásba és becsönget. Szinte kizárt, hogy erre ne hagynák abba az üzekedést, de azt mindenképpen érdemes fejben tartani, hogy akármennyire is fel vagyunk mi háborodva, a hangosan szexelők mindenképpen legalább ketten vannak, és az sem feltétlenül biztos, hogy legalább az egyik közülük nő. Egyedül tehát nem feltétlenül ajánlott kihívni magunk ellen egy pár begerjedt szexőrültet. De persze át lehet vonulni családilag is, és szépen elmagyarázva a helyzetet, kulturáltan megkérni a szerelmeseket, hogy vegyék egy kicsit halkabbra a figurát.

5. Játsszunk - Aki néz vírusvideókat, és tudja, hogy mi az igazán menő manapság, annak azonban esze ágában sem lenni a fenti módszerek valamelyikével elrontani ezt a remek szórakozási lehetőséget. Az alábbi videó egy hosszabb sorozatból való, amelyben Thin Wall Ryan, azaz Vékony Fal Ryan minden alkalommal más vetélkedőt eszel ki magának arra az esetre, ha a szomszédban beindul a limbó hintó. Az orgazmikus háttérzaj közben folyó egyszemélyes játékokról videókat is készít, és az állást fordulóról fordulóra követni lehet a youtube-on - sikerül-e a kitűzött célt előbb elérni, mint hogy a szomszédok befejeznék a kettyintést? Az eddigi feladatok között volt lufifújás, ropogtatnivaló csemege szájbavezérlése távirányítós helikopterrel, illetve citromhalászat lavórból, kéz nélkül. Egyelőre a szomszédok vezetnek, de mi Ryannek drukkolunk. Alább a sorozatindító epizód.

Melyik a legjobb tipp?

6. Nézzünk hozzá pornót - De máshogy is kihasználhatjuk a kéretlen audio-élményt. Akit zavar, hogy a pornófilmekben mindig megjátsszák a nők a nyögéseket, az örülhet, hogy végre igazi hanggal nézhet meg egy szexjelenetet. Ha a szomszédok pásztorórájának zaja mellé bekapcsolunk egy kis pornót, egészen olyan lesz, mintha magunk is szexelnénk, ha el tudunk tekinteni attól, hogy a kép és a hang egyáltalán nincs szinkronban.

7. Csináljunk valami még hangosabbat - Ha nem akarunk beszólni (úgyis fogy az ország lakossága, hadd éljenek nemi életet legalább a szomszédok!), de azért az aktust sem szeretnénk végighallgatni, nem marad más hátra, be kell kapcsolni valamit, ami hangosabb egy női orgazmusnál. Ez lehet zene (akár fülhallgatóval), tévéműsor, videójáték, porszívó vagy akármi más, csak nehogy olyan hangosra kapcsoljuk, hogy a csendháborítás miatt ránk hívják ki a rendőröket.