Hogyan csajozzon az a férfi, aki nem jóképű, nem daliás, nem különösebben fiatal és nem is gazdag, legfeljebb egy kis humorérzéke van? Erre a kérdésre ad öt választ az Ask Men összeállítása, amit abból az apropóból tettek fel a netre, hogy most jelenik meg két klasszikus Woody Allen-film Blu-Rayen. Alább mi is összefoglaljuk ezt az 5 tippet a vonatkozó jelenetekkel együtt, olvassa szeretettel, mert akkor is érdekesek, ha ön véletlenül nem egy Woody Allen-szaktudor, vagy akár különösebben nem is rajong a színész-rendező filmjeiért!

1. Minél hamarabb essünk túl az első csókon - Az első randik általában elég kínosak tudnak lenni, és ez részben abból adódik, hogy egy első csókra mindenki számít, de azért kicsit tartani is szokás a dologtól, van, aki engedélyt is kér előtte . Az Annie Hallból az a tanulság, hogy az első csók közeledtéből adódó feszültségtől csak egyféleképpen lehet megszabadulni: minél előbb túl kell lenni ezen a bizonyos csókon. Woody Allen módszere egyszerű, és mindössze annyiból áll, hogy először egy vicces megjegyzést kell tenni a helyzet kínosságára vonatkozóan, aztán rögtön jöhet csók. Elvileg innentől már könnyebben kell mennie a randinak. Ha mégsem, akkor viszont valószínűleg Woody Allenénél is jobb humorérzékre lesz szükség.

2. Kell néha egy nagy adag romantika - Ha egy férfi valami rossz fát tett a tűzre, vagy csak valamiért úgy érzi, hogy egy kicsit jobban be kell vágódnia a barátnőjénél, akkor jó ötlet előállni valami nagy, drámai, értelmetlen, überromantikus húzással, ami bármi lehet egy tizenöt szálas rózsacsokortól fölfelé. A Manhattanben ugyan pont nem jön be a trükk Woody Allennek, de ettől még a tipp egyáltalán nem rossz: a nők többsége nem bírja a nyálas férfiakat, az viszont roppant jól esik mindegyiküknek, ha szerelmük időnként egy kis romantikára ragadtatja magát a kedvükért.

3. Nem szabad túlspilázni - A legtöbb férfi tart valamennyire a visszautasítástól, valószínűleg főleg azok, akik úgy néznek ki, mint Woody Allen. Kézenfekvő következtetés a lehető legjobban bebiztosítani magunkat, hogy a randin minden flottul menjen, de több Woody Allen-filmnek is az a tanulsága (pl. a Játszd újra, Samnek), hogy sokkal nagyobbat lehet égni, ha az ember túlzásba viszi a rákészülést. Nem kell extra adag after shave, nem kell olyan ruhával kirittyenteni, ami kényelmetlen és akkor van rajtunk először, nem kell előre betanulni, hogy mit fogunk mondani, mert az ilyenekből mindig baj lesz. A filmekben legalábbis.

4. Nem szabad mindent készpénznek venni, amit egy nő mond - Ezt a tanácsot eredetileg úgy fogalmazták meg, hogy arra kell figyelni, amit a csaj gondol, nem arra, amit mond. Ha ugyanis a sztereotípiáknak hinni lehet, a két dolog a nőknél gyakran nem fedi egymást teljesen, de egy kapcsolat elején talán még a férfiaknál sem, hiszen ilyenkor mindenki próbál lehetőleg jó benyomást kialakítani magáról. A gondolatolvasás persze még Woody Allennek se szokott sikerülni, így talán gyakorlatiasabb úgy megfogalmazni a dolgot, hogy kezeljünk mindent fenntartásokkal, amit ilyenkor a nők mondanak. A fenti videó egy vicces példa az Annie Hallból arra, hogy ki mit gondol, miközben a beszélgetés valami teljesen másról szól.

5. Elégedjünk meg azzal, ami működik - És végül egy egyszerű tanács, ami nőknek is, férfiaknak is megszívlelendő. Ne a tökéleteset keressük, mert az nem létezik, ezért a hajkurászása időpocsékolás, amint az egy 2009-es Woody Allen-film, a Whatever Works című film zárójelenetében is benne van. Ha egy kapcsolat működik, ha tudunk benne szeretni és ha minket is szeretnek benne, akkor nem szabad azt elhanyagolni egy tökéletes szerelem reményében. Örüljünk annak és szeressük azt, aki és ami adatott nekünk. Az üzenettel mélységesen egyetértünk, igaz, Woody Allen valóságos magánéletével közös nevezőre hozni nem igazán egyszerű.