Ha az ember valamiért gyanakodni kezd arra, hogy partnere nem hűséges, rengeteg kétes dolgot képes megtenni, hogy bizonyosságot szerezzen. Az elmúlt napokban több posztban mutattuk be, hogy mi mindent, és ma is mutatunk még két szerelmest, egy hölgyet és egy urat, Kata és Ignác elnevekkel, akinek a legrosszabb félelmei igazolódtak be, amikor a titokra fényt derítettek, Kata egészen fondorlatos módszerekkel-számításokkal, Ignác egyszerűbben.

A lebuktatásokkal kapcsolatos levélözönben azonban a két alábbi sztorin kívül olyan üzenet is volt, amely a dolog jogi oldalára hívta fel a figyelmet. A Büntető törvénykönyv ugyanis védi a levéltitkot és a magántitkot, még a féltékeny szerelmesekkel szemben is, ezért például a hétfői emailkifürkészési trükk vagy a keyloggerezés büntethető cselekményt valósíthat meg. Hozzá kell tenni azonban, hogy levéltitok megsértésével kapcsolatban csak akkor indul eljárás, ha azt a sértett külön kéri úgynevezett magánvád formájában.

A helyzet azonban az szokott lenni, hogy a sértett egy ilyen megcsalós-lebuktatós esetben az exünk, akit a kapcsolat végén búcsúzóul nem feltétlenül bölcs dolog megajándékozni azzal a lehetőséggel, hogy ha akar, büntetőeljárást indíthat ellenünk. A pontos törvényi tényállást a poszt alján a keretesben idézzük. Természetesen ha ön is meg szeretné írni saját sztoriját, még semmiről sem maradt le, küldjön üzenetet a Randiblog email-címére!

Kata

A barátom el volt szállva abban az időben magától, jó hangulata volt, megváltozott a viselkedése. Kezdett feltűnni a dolog, hogy valami nem stimmel, 2 éve voltunk együtt. Elmentünk egy buliba, ahol a barátaival állandóan összesúgott, ez nem vallott rá.

Nincs Facebook-, se Iwiw-oldala, maradt a telefonban való kutakodás, ami elég egy szánalmas dolog, tudom, de ha az ember szeret valakit, nem tudja elviselni, hogy az az illető esetleg nem rá kacsingat csak!

Feltűnt egy név, ami eddig nem volt benne, egy férfinév, András. Kérdeztem tőle, ki ez? - hiszen soha nem említett nekem Andrást. Azt mondta, munkatársa. Gyanússá vált. A szám 70-es volt, mi ketten 30-asok vagyunk - na itt jön a lényeg!

A telefon állandóan halkítva volt, amikor nem figyelt, belenéztem. Csak 30-as számokat hívott, az a bizonyos 70-es felé híváskezdeményezés nem történt.

Amikor megjött a telefonszámla, majdnem elájultam. Órákat beszélt 70-es körzetbe. De a listán nem szerepelt.

Tudtam, hogy az egy nő, gondoltam egyet, felhívtam. Női hang volt.

Közel voltam az idegösszeomláshoz.

Kíváncsi voltam, mikor és hányszor hívja, ezért mindig megnéztem az egyenlegét, láttam, hogy a telefonlistán meghagyja, ha valamilyen barátja keresi, az andrásos hívásokat törli viszont. Mind 30-as körzetbe szólt.

Egyik nap láttam, x percet beszélt, visszaosztottam a 70-es hívás költségével, és kiderült, hogy 10 percet beszéltek újra.

Elkezdtem gondolkozni, gondoltam, ez a lány a munkatársa, mert amikor a párom éjszakás volt, felhívtam ezt a lányt, délelőtti órákban, és nagyon kómásan szólt a telefonba. A neve biztos A-val kezdődik.

Szembesítettem a barátom, és bevallotta, nekem volt igazam. Ezzel az Andi nevű csajjal csalt engem hónapokig. Nem jöttem volna rá, ha nem ellenőrizgetem a hívásait.

Na ez a női fifika!

Ignác

Még fél éve a barátnőm megcsalni készült, és ennek történetét szeretném elmesélni.

Az illető hölgy 5-6 hónap után kezdett el rendkívül furcsán viselkedni, nem örült a sikereimnek, irigy volt és számító. Mivel együtt éltünk, ezért csak hogy ne unjunk meg egymást, inkább külön szobában voltunk nap közben. 5 hónap után egyszer csak zárni kezdte az ajtaját és kívülről hallottam, hogy pittyeg az MSN és a Facebook, meg pár jó kedélyű nevetgélést. Az ex barátnőmről (igen, szakítottam vele) azt kell tudni, hogy a szürke hétköznapokban teljesen kedvetlen volt, ezért ez a nevetgélés merőben szokatlannak bizonyult. Nem tudtam se az MSN, se az FB jelszavát (korábban tudtam, de megváltoztatta, ami azért megint gyanús).

Sokat vívódtam magamban, hogy nézzek-e utána, vagy sem, de végül úgy döntöttem, hogy ugyan nem tudok jelszó hiányában belépni, de MSN naplózott beszélgetéseket még mindig meg tudom nézni. Így is tettem, és az első beszélgetés, amire rákattintottam, rögtön tartalmazta, hogy én már nagyon nem érdekeltem és szeretne továbblépni. Azonnal felhívtam és számon kértem, hazasietett, könyörgött és sírt. Egy hétig még vele voltam, de nem bírtam lenyelni, amit velem tett, úgyhogy véget vetettem a kapcsolatunknak.

Tanulság: Ha a barátnőd jelszavait tudod, de egyszer csak megváltoztatja, az azt jelenti, hogy valami titkolni valója lett. Lehet, hogy kezdetben csak egy haver vagy egy udvarló, akit azért tart talonban, mert jól esik neki, hogy van választása, de idővel ez változhat és elfajulhat. Jobb mindent időben megbeszélni. Ha igazán szeretsz valakit, akkor elmondasz neki mindent, mert ez így normális.

Levéltitok megsértése

178. § (1) Aki másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét, a tartalmának megismerése végett felbontja, megszerzi, vagy ilyen célból illetéktelen személynek átadja, úgyszintén aki távközlési berendezés útján továbbított közleményt kifürkész, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

Magántitok jogosulatlan megismerése

178/A. § (1) Aki magántitok jogosulatlan megismerése céljából (...)

c) másnak közlést tartalmazó zárt küldeményét felbontja vagy megszerzi, és annak tartalmát technikai eszközzel rögzíti,

d) hírközlő berendezés útján, illetőleg számítástechnikai rendszeren másnak továbbított közleményt, adatot kifürkész, és az észlelteket technikai eszközzel rögzíti, bűntettet követ el.