A pszichiátrián jegyezte el egymást a gyilkos kannibál és a vámpírlány

2012.02.03. 14:29

Talán az egész világ leggonoszabb párja címére is pályázhat az a két bűnöző, akik egy svédországi elmegyógyintézetben jegyezték el egymást – írja a Daily Mail.

A harminchárom éves Isakin Jonsson egy ötgyermekes anyát, egykori barátnőjét, név szerint Helle Christensent gyilkolta meg, testének egyes részeit megette, majd bestiális tettével az interneten dicsekedett. A nála tíz évvel fiatalabb Michelle Gustafsson kényszerképzete a vámpírizmus, ennek köszönhetően pedig egy Daniel Stenman nevű férfit késelt meg, majd megitta a vérét, a rituáléról készült képeket pedig szintén az interneten posztolta.

Az enyén szólva is furcsa pár a Karsuddens Pszichiátriai Intézetben jött össze, ahol mindketten a határozatlan idejű kényszergyógykezelésüket töltik. Sokak szerint ott is fognak meghalni, hiszen a gyógykezeléssel az életfogytiglanig tartó szabadságvesztésüket váltották ki, és az amúgy erősen liberális Svédországot annak idején annyira megdöbbentette tetteik kegyetlensége, hogy nincs túl sok esély arra, hogy kegyelmet kapjanak.

A gyilkosok ennek ellenére bizakodók. "Nagyon szeretnénk egyszer normális életet közösen: kutyákat tartani és közös hobbinknak, a tetoválásnak és a piercingeknek szentelni időnket" – írta nemrég a neten Gustafsson, míg Jonsson csak annyit mondott, hogy szereti Michelle-t, és elege van a bűnözőéletmódból. Az ügyben ítélkező bíróság még nem döntött, hogy helyt ad-e a fura pár házassági kérelmének.