Egyre gyakrabban érkeznek hírek olyan kütyükről, amik a távkapcsolatban élők közötti fizikai kontaktushiányt próbálják valahogy oldani. Mert ha a szerettünk messze van, akkor most már akármennyit is lehet vele ingyen videofonálni, de az érintés, most az hiányzik igazán! Vagy még annál is jobban a csók. Nemrég egy szívószálra hasonlító szopókával felszerelt modellt mutattunk be, a Lovotics nevű bizarr cég viszont már a második generációs távsmárolót, a Kissengert reklámozza.

Mivel itt nem műnyelv, hanem műajkak vannak, ez igazából inkább távpusziló, mint távsmároló, franciázni nemigen lehet vele, viszont a kettes számú promóvideó szerint egy anyai csókra is igazán alkalmas. A design meglehetősen a Toy Storyból ismert Krumplifej-házaspárra hajaz, illetve a röfögő géphanggal együtt kisdisznónak is lehetne nézni a Kissengert. Ez ugye minden, csak nem erotikus, dehát a szívószál szerű előd sem éppen romantikusan hívogató küllemű. Mindenesetre a Kissenger segítségével is lehet elvileg híres vagy kitalált személyek ajkain csüngeni, nem csak saját távollévő szerettünkre vágyakozhatunk vele.

Mellesleg ha már a csókolózásnál, nyelveknél-ajkaknál tartunk, ne maradjon ki ez az új, Valentin-napot beharangozó videó Jean Paul Gaultier-től, amely a francia csók művészetére emlékeztet. Na ebben aztán nem malacszájú robotokat puszilgatnak.