Samantha Daniels egy dörzsölt New York-i partnerközvetítő, aki azt mondja, hogy férfi ügyfelei közül rengeteg dolgozik a Wall Streeten. Mivel Daniels már 12 éve van benne ebben a bizniszben, mostanra elég jól kitanulmányozta, hogy mi kell ezeknek a nagymenő bankároknak, brókereknek. Tapasztalatait 10 pontban foglalta össze és tette közzé a CNBC-n, ebből áll össze a szerelmi-párkapcsolati tanácsadó olyan nőknek, akik pénzügyben dolgozó, vagy valami más téren topmenedzserként dolgozó férfira vágynak. (Az ilyen nőket olvasóink zöme nyilván egy jóval rövidebb kifejezéssel szokta emlegetni, de mi nem osztjuk azt az előítéletet, hogy ha egy nő foglalkozásuk alapján válogat a férfiak között, akkor rögtön kurva.)

1. Ki kell ügyeskedni, hogy ne csak a munkájáról beszéljen - A legtöbb nőt zavarja, ha egy férfi csak a munkájáról tud beszélni. Daniels tanácsa szerint az ilyen nők ne pályázzanak brókerekre, mert az ilyen férfiak egy intenzív nap után nagyon nehezen kattannak le a munkahelyi dolgokról, azaz egy esti randin nagy valószínűséggel számokról és egyéb olyan dolgokról fognak beszélni, amit egy egyszerű földi halandó vagy nem ért vagy un. Egy nőnek minden trükköt latba kell vetnie ahhoz, hogy a kiszemelt bankár figyelmét magára irányítsa.

2. El kell kezdeni olvasni a pénzügyi híreket - Arra az esetre is fel kell készülni, ha az első pont nem hozna azonnali eredményt. Daniels azt ajánlja, hogy aki tőzsdecápával akar randizni, az legyen legalább minimális szinten képben a pénzügyi hírekről. Nemcsak azért, hogy legalább nagyjából értse, hogy mit mond a pasija, hanem azért is, hogy a napi tőzsdei mutatókból estére már előre tudja, hogy szerelmének jó vagy rossz kedve lesz-e. Ezek a férfiak állítólag így működnek.

3. Nem kell adni az elérhetetlent - Ezen a ponton a feministák valószínűleg máris ki fognak akadni, pedig a java még csak ezután jön. Daniels tanácsa szerint mindenesetre az ilyen menedzser-típusoknak nem jön be, ha egy csaj túl nagy kihívás elé állítja őket. Más férfiakban lehet, hogy ott tombol a vadászösztön, és minél elérhetetlenebbnek tűnik számukra egy nő, annál jobban meg akarják szerezni, de a Wall Street hiénái nem ilyenek. Bár a túlzottan nyomulósakra sem buknak, az sem jön be nekik, ha egy csaj folyton problémázik, feltételeket szab, válogat, vagy nem ér rá akkor, amikor a férfinak jó. Máshogy megfogalmazva ez nagyjából azt jelenti, hogy ne legyünk túl önérzetesek, fogadjuk el, hogy ő a fontosabb, elfoglaltabb ember, alkalmazkodjunk hozzá, és ne várjuk, hogy ez kölcsönös lesz.

4. Rövid és jópofa sztorikkal kell szórakoztatni - Az előző pont konkretizálásra arra a helyzetre, ha egy randevún beszélgetni kell: bár ő akármennyit beszélhet az ő munkájáról az egyes pont szerint, mi ne untassuk őt saját nyomorult életünk rétestészta hosszúságúra nyújtott részleteivel. Pletyizni a barátnőkkel kell, brókerünknek ne lopjuk az idejét ilyesmivel, úgyse érdekli.

5. Szexinek kell lenni - Az bevezető zárójeles mondata ellenére az ötödik ponthoz érkezve tényleg egyre erősebb az az érzésünk, hogy Danielsnek inkább azt a címet kellett volna választania, hogy „hogyan csináljunk magunkból luxuskurvát”. Itt ugyanis azt fejtegeti, hogy ezek a gazdag férfiak csakis szexi nővel hajlandóak mutatkozni, akire a többi kolléga irigykedve tekint a munka utáni iváskor. Igaz, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindent ki kell tenni, de azt igen, hogy a nő adjon a külsejére, és eszméletlen jól és ízlésesen nézzen ki, úgy, ahogy a pasijának tetszik.

6. Nem kell megijedni, ha mindig a telefonjával van elfoglalva - Ezeknél a férfiaknál normális, hogy folyamatosan emailjeiket nézik vagy vonalban vannak valakivel, akkor is, amikor randiznak. Aki egy ilyen férfit meg akar szerezni vagy tartani, annak ezt Daniels szerint egyszerűen el kell fogadnia. Sőt, akkor sem szabad megsértődni, ha a férfi még bocsánatot sem kér, ha egy mondat közepén hirtelen felveszi a telefonját, és lefolytat egy ad hoc telefonkonferenciát. Ők nem bunkóságból csinálják ezt, hanem csak ilyen a munkájuk - hát hogy lehetne rájuk haragudni?

7. Nem szabad romantikát várni - A férfiaknak általában különben sem szokott sok érzékük lenni a romantikához, de egy gyakorlatias üzletember meg végképp nem fog eltévedni a lila ködben. Ha a nő mindenáron romantikázni szeretne, szervezze meg ő - mondja Daniels. Csak ez így már nem feltétlenül romantikus - mondjuk mi.

8. Ha ön is pénzügyes, váltson karriert - Állítólag a Wall Streeten dolgozó férfiakat riasztják az olyan nők, akik szintén a Wall Streeten dolgoznak. Daniels szerint ez azért van, mert az üzletasszonyokra az olyan dolgok jellemzők, mint: nagyon kemények, nem nőiesek, nem családcentrikusak. Nekünk viszont az is eszünkbe jutott, hogy az is lehet, hogy az ilyen férfiaknak nem nagyon jön be az a felállás, ha a csajuk velük egyenrangú.

9. Drága, de érdektelen-személytelen ajándékokra számítsunk - Talán ez a pont fogalmazza meg a fő különbséget a célközönségnek tekintett nők és a luxuskurvák között. Utóbbiak ugyanis pénzért csinálják, mert szükségük van a pénzre. A Wall Street-esek barátnőinek ezzel szemben készpénz helyett jó drága tárgyi ajándékokra kell számítaniuk, de sajnos olyanokra, amik valószínűleg nem különösebben jönnek majd be nekik. Egy bróker ugyanis nem pazarol sok időt arra, hogy valami jópofa személyes meglepetést találjon ki, hanem csak bemegy egy luxusbutikba, leveszi az első dolgot a polcról, becsomagoltatja, aztán átadja. Daniels itt megint önmagát ismétli: ezen sem szabad megsértődni, nem nemtörődömségből csinálják, hanem ők már csak ilyenek, el kell ezt fogadni.

10. Ne lepődjünk meg, ha a titkárnője szervezi le a randit - És végre itt az utolsó dolog, amin nem szabad megsértődni: hogy arra sincs ideje egy topmenedzsernek, hogy saját maga szervezze le a szerelmi életét, hanem azt a titkárnőjére bízza. Aki a fenti 9 pontban leírtakon már túltette magát, annak ez az utolsó pont valószínűleg nem oszt, nem szoroz, sőt, esetleg kitüntetésnek is veszi, hogy a meetingek és prezentációk között bekerült azon fontos dolgok sorába, amit külön személyzet szervez.

Ön volt már ilyen kapcsolatban?

Tényleg ennyi mindent meg kell bocsátani egy olyan férfinak, akinek a munkája az élete? Ha ön volt már olyan kapcsolatban, amit a fenti 10 pont leír, kérjük, küldjön róla egy rövid beszámolót a Randiblog emailcímére. Köszönjük!