Nem túl jó a sajtója Amerikában az egyetemista fiúknak, egyik hír szexistábbnak állítja be őket a másiknál. Igencsak jót tesz most az imázsuknak, hogy a héten a Western Kentucky University diákjai bekapcsolódtak a Walk a Mile in Her Shoes nevű kampányba, ami a nők elleni családon belüli, illetve szexuális erőszakra figyelmeztet, illetve az ezzel kapcsolatos problémák elleni küzdelemre gyűjt pénzt. Az alábbi videó az egyetemisták jótékony megmozdulásán készült - végre a nőkre is gondolnak a férfihallgatók.

A kezdeményezésben az a jópofaság, hogy az alapötlet egy szólásmondás szó szerinti értelmezése. Amint azt a Depeche Mode-rajongók nagyon jól tudják, ha angolul valakire képletesen azt mondják, hogy kipróbálja, milyen a másik cipőjében járni, az azt jelenti, hogy kipróbálja, milyen lehet a másik helyében lenni. Ebben a kampányban tehát a férfiak kipróbálják, hogy milyen lehet a nőknek, méghozzá úgy, hogy magas sarkú női cipőt húznak, és legyalogolnak benne egy mérföldet.

A már 11 éves mozgalom keretében rendezett akciók ennek megfelelően mindig roppant látványosak, hiszen egy seregnyi tűsarkú férfi látványa nem éppen mindennapi, amint azt a Madonna-rajongók nagyon jól tudják. A CNN fenti videója az egyik legutóbbi ilyen eseményről tudósít, ahol a sajgó lábakra panaszkodó hallgatók ezer dollárt gyűjtöttek össze jótékony célra, de a Youtube-on rengeteg hasonló megmozdulásról lehet felvételeket találni. Az egyik kedvencünk az alábbi.