Szombaton este fél kilenckor kell a környezettudatosoknak egy órára lekapcsolni minden nem feltétlenül szükséges fényforrást, ha be szeretnének kapcsolódni a Föld órája nevű kezdeményezésbe. Björn Borg svéd teniszező szintén svéd fehérneműcége emellett egy gyors nemzetközi kutatást tett hozzá a villanyoltós akcióhoz, amelyben arról kérdezték meg kilenc ország 1713 fiatalját, hogy mit szeretnek csinálni a sötétben. A miniinterjúk során a szó persze rendszerint hamar a szexre terelődött, amint azt a fenti videó is mutatja.

Ön is sötétben szeret jobban szeretkezni?

A legnagyobb arányban a spanyoloknak ugrott be a szex a sötétről, míg a németek és a svédek leginkább tévézni szeretnek sötétben, a hollandok meg a kandalló előtt ücsörögni. Érdekes módon ennek ellenére szintén a spanyolok azok, akik a kilenc felmért nemzetből a leginkább szeretnek világosban szeretkezni, a másik fénynél szexelő nép a német. A többi nációnál a többség inkább sötétben bújik oda szerelméhez, főleg az amerikaiak és a svédek, de a britek azok, ahol a legnagyobb arányban vannak azok, akik világosban nem hajlandók a szexre.

Ön miért szeret sötétben szeretkezni?

Persze a motiváció egyáltalán nem mindegy, mert amíg a sötétben szeretkező amerikaiak, a kínaiak és a franciák többsége azért kapcsolja le a villanyt, mert így izgalmasabbnak találja a szexet, addig viszonylag sokan vannak, akik szégyellik magukat, azért választják inkább a sötétet. Az önbizalomhiányosak aránya az amerikaiaknál, a svédeknél és a németeknél is 20% körüli. De más haszna is van a homálynak: a kínaiak egyötöde azt mondta, ő azért szokta lekapcsolni a lámpát a szexhez, mert aktus közben partnere helyett valaki másra szeretne gondolni. Magyarország kimaradt ugyan a felmérésből, de ezt most megpróbáljuk a fenti két szavazógéppel pótolni. Kérjük, kattintson ön is!