Olvasóink segítségével összegyűjtöttük, milyen olcsó, átlátszó, vagy épp durva trükkökkel szoktak próbálkozni az elhagyott csajok, pasik. Az öngyilkossággal való fenyegetés elég népszerű, a terhesség behazudása régi és olcsó, de még mindig van, aki beveszi, családoknál pedig szinte alap a gyerekekkel való zsarolás. A nap kérdése egyébként: miért akar valaki olyannal lenni, aki már nem akar vele?

Fenyegetés öngyilkossággal

Alap a "ha elhagysz, megölöm magam" szöveg. Szinte nem is létezik olyan ember, akinél ezt ne játszotta volna el legalább egyszer valaki. A 34 éves Péternél is bepróbálkozott ezzel a csaja, olvasónk viszont egy életre megleckéztette exbarátnőjét: "Miután személyesen elmondtam neki, hogy vége, aznap este felhívott telefonon, hogy azonnal menjek át hozzá, mert bevett egy csomó gyógyszert. Ismertem már annyira, hogy ebből egy szó sem igaz, de a biztonság kedvéért és azért is, hogy többé ne csináljon ilyen hülyeséget, kiküldtem rá a mentőket. Egész éjjel a kórházban kellett maradnia, jó lecke volt ez számára."

Terhesség behazudása

Régi, olcsó, átlátszó női trükk, még a szappanoperákban is előszeretettel alkalmazzák. Ennek ellenére még mindig van olyan, aki beveszi: "Négy hónap járás után akartam szakítani Ildivel, aki úgy tűnt, higgadtan viseli. Aztán egy hét múlva jelentkezett, hogy terhes, nem akar abortuszra menni, valahogy oldjuk meg ezt a dolgot. Visszafogadtam, mert engem úgy neveltek a szüleim, hogy ha ilyen adódik, ez a helyes lépés. Aztán hetekig nem történt semmi, nem ment orvoshoz sem, nem láttam egy papírt sem arról, hogy ez a gyerek valóban létezik. Aztán Ildi egyszer bejelentette telefonon, hogy vérzik, görcsöl, biztosan elvetélt. Persze, erről sem láttam semmilyen orvosi jelentést, úgyhogy így, a végére már eléggé átlátszó volt az egész műsor" - mesélte a 36 éves István, akinek később a csaj egy barátnője elmondta, hogy tényleg kamu volt az egész.

Betegség/halálos betegség behazudása

Lehet benne valami, hiszen eléggé beteg lehet az az ember, aki betegséget hazudik, csakhogy csaját/pasiját maga mellett tartsa. "Már pakoltam össze a cuccaimat, amikor Zoli sírni kezdett" - mesélte 33 éves olvasónk, Karolina. "Még soha nem láttam előtte így, ezért meg is rémültem. Aztán azt mondta, nem is azért sír, mert elhagyom, hanem, mert pont most hagyom el. Azt mondta, sorvad a tüdeje, és csak hónapjai vannak hátra, igazán kivárhatnám ezt az időt. Nagyon kikészültem, és mivel még mindig fontos volt nekem, maradtam. Feltűnt viszont, hogy semmilyen zárójelentés nincs erről, úgyhogy rövid nyomozás után ki is derült, hogy egy hatalmas hazugság volt. Akkor undorodtam meg tőle. Milyen ember az, aki ilyet képes kamuzni?"

Zsarolás gyerekkel

Ez is tipikus női taktika, az ostoba nők fegyvere. "Beleszerettem valaki másba. Oda is álltam ezzel a feleségem elé, azt gondoltam, intelligens lények vagyunk, meg tudjuk beszélni ezt a dolgot, és megoldjuk valahogy. De Judit képtelen normálisan kezelni ezt a helyzetet. Rögtön az volt az első reakciója, hogy mehetek, viszont akkor elköszönhetek a gyerekektől. Járhatok bíróságra évekig is, addigra pedig nem fognak kötődni hozzám. Hónapokig hezitáltam, míg végül nem bírtam tovább, elköltöztem, a feleségem megkeserítette minden egyes napomat. Most ott tartunk, ahogyan azt megjósolta: bíróságra járok, hosszú ideje nem láttam a gyerekeimet" - mesélte a 43 éves József, aki ennek ellenére nem enged a zsarolásnak, bízik a bírói végzésben.

Zsarolás közös háziállattal

Ez meg akár vicces is lehetne, de azoknak nem, akik tényleg iszonyúan kötődnek a kutyájukhoz, macskájukhoz, mintha egy gyerekről lenne szó. "Márpedig Atosz marad, nem vihetem sehová, úgyhogy gondoljam végig ezt a szakítás dolgot - nagyjából így hangzott az ultimátum az excsajomtól. Nem is nagyon értettem, ezt hogyan képzelte, hogy majd egy kutya miatt vele maradok, úgyhogy egyből bukta ezt a dolgot. Még próbálkozásnak is viccesen hangzott" - mesélte a 25 éves Karesz.

Lakhatás megoldatlansága

Előfordul, hogy tényleg megoldhatatlan, de a legtöbb esetben ez is csak duma. "Hét évig éltünk együtt, aztán belezúgtam egy másik csajba" - kezdte beszámolóját a 30 éves Ákos. "Megkértem, hogy költözzön el, mire sírni kezdett, hogy nincs neki hova. A helyzetet csak rontotta, hogy én tartottam el, így pénze sem volt albérletre. Hetekig nálam lakott még, a végére teljesen felőrölte az idegeimet, és az új barátnőm se bírta már ezt a helyzetet. Exem ráadásul amikor csak lehetett, bepróbálkozott nálam. Aztán egyik reggel összecsomagoltam a cuccait és elküldtem. Természetesen volt hová mennie, ahogyan korábban is lett volna, csak időhúzás volt az egész."

Ésatöbbi

Érzelmi zsarolás forgatókönyv szerint: "Tipikus a még a megváltozom, és bebizonyítom, hogy jó leszek neked, csak még egy esélyt adj szöveg" - írta a 32 éves Juli, míg a 26 éves Évának a következő szöveg jutott egy szakítás alkalmával: "Tudod, hogy ennyit senki más nem fog eltűrni neked, téged senki más nem fog ennyire szeretni."

Önnel is történt már hasonló?

Esetleg van még ezeknél is durvább sztorija, milyen trükkel akarta megtartani csaja/pasija? Írja meg nekünk a Randiblog email-címére!