Álomrandevút szervezett az amerikai Improv Everywhere improvizációs társulat egy találomra kiválasztott párnak. A főleg amatőr színészekből álló csapat rendszeresen szervez látványos, vagy éppen csak egy eredeti ötleten alapuló akciókat. Az alábbi, a napokban feltöltött videójuk bemutatja, hogyan rendezték meg a csodarandit a szerencséseknek.

A pár – tagjait nem nevezték meg – először egy kései ebédet kapott, majd egy fúvóskvintett játszott el nekik egy Mozart-szerenádot. Itt részleteket is olvashat az akcióról.

A csapat korábban is szerzett már örömöt ismeretlen szerelmeseknek: egy manhattani önkormányzat előtt például friss házasokat szólítottak le, hogy spontán esküvői fogadást szervezzenek nekik. Menyasszony-tánccal, tortával, Macarenával. Erről itt olvashat többet, nézhet fotókat.

Végül pedig egy szerelemfüggetlen, de hasonlóan kedves videó: a "Mondjatok valami kedveset" New York-i akcióban kitettek egy pulpitust egy hangosbeszélővel, amely alá csak annyit írtak: mondj valami kedveset. A járókelők mondtak is, megdicsérve például egymás csinos napernyőjét, öltözetét, vagy csak úgy örültek. Itt színészek nem is szerepeltek, mind a közönség, mind a kiabálók járókelők voltak.

A társulatot egyébként 2001-ben hozta létre Charlie Todd, azóta több,

Örülne ilyesminek?

mint száz hasonló küldetést hajtottak végre. Az kevéssé valószínű, hogy nálunk is tevékenykednének, mivel szinte minden tagjuk New York-i, de könnyen lehet, hogy nálunk is lesznek követőik – a 4K! mozgalom például már lekoppintotta az mp3-kísérletüket. Mégis: örülne, ha ismeretlen emberek ilyen helyzetbe hoznák? Jól érezné magát a kedves idegenek közt?